Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül"ün, görev süresi ile ilgili tartışmaları değerlendirirken, “10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in 2007 yılı Ağustos ayı sonuna kadar görevine devam ederken, o zaman sesi çıkmayan Sayın Baykal, bu mantıkla görev süresinin 5 yıl olduğunu nasıl söyleyebilir?” dedi.

Arınç, Meclis"te AKP Grup toplantısı öncesi gazetecilerin, Cumhurbaşkanı Gül"ü görev süresi ile ilgili CHP Lideri Baykal"ın sözlerini hatırlatmaları üzerine, nin 7 yıl mi yoksa 5 yıl mı olacağı konusundaki görüşlerinin sorulması üzerine, şunları söyledi:“Sayın Baykal diyor ki 'Cumhurbaşkanı'nın görev süresi Anayasada 5 yıldır, 5 yıl dolduğu zaman, Cumhurbaşkanı'nın her şart altında görev süresi biter.' Sayın Baykal'a buradan bir şey sormak istiyorum; Hafızamız daha çok taze, kendisi de bu konuda çok zinde bir insan. Referandumdan önceki Anayasada diyordu ki 'Cumhurbaşkanı'nın görev süresi 7 yıldır. Bu mantığa göre Sayın Sezer'in görev süresinin 14 Mayıs 2007'de bittiğini kabul etmek lazım. Ancak Sayın Cumhurbaşkanı Sezer, Ağustos ayı sonuna kadar Cumhurbaşkanlığı görevine devam etti. Dolayısıyla o zaman sesi çıkmayan Sayın Baykal, bu mantıkla görev süresinin 5 yıl olduğunu nasıl söyleyebilir?

”-TARTIŞMALAR SİYASİDİR-

TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu"da, Cumhurbaşkanı Gül"ün görev süresinin 7 yıl olduğunu savunarak, “7 yıl konusunda bir çare bulunamazsa, YSK"dan başka çare görünmüyor. Mevcut Cumhurbaşkanının görev süresi 7 yıldır. Tartışmalar siyasidir. Anayasa"ya geçici bir madde konulması gerekiyordu. Eğer bu yapılmaz, gelecek her iktidar, cumhurbaşkanının görev süresini değiştirebilir. O zamanda cumhurbaşkanlarını güvencesiz bırakırsınız. Bunu kabullenmek mümkün değil” diye konuştu. - vatan