x CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu, TBMM’deki makamında ziyaret etti. Basına kapalı yapılan görüşme yaklaşık 70 dakika sürdü.  CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na “Yemin edelim” mesajı verdi. 
Edinilen bilgiye göre görüşmede Kılıçdaroğlu’na yemin kriziyle ilgili düşüncelerini aktaran Baykal’ın “AKP ile bir yol olmayacağı ortaya çıktı. Biz kendi yolumuzu kendimiz bulalım” dediği öğrenildi. ‘NASIL GEÇTİĞİNİ FARK ETMEDİM’ 
Görüşmenin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Baykal, “Nasıl geçtiğini fark etmedim, hızla geçti. Kapsamlı bir görüşme yaptık” dedi. “Görüşme sizin de tahmin ettiğiniz gibi parlamentoda yaşanan son krizle ilgiliydi” diyen Baykal, “Bu kriz konusunda çok önemli olduğunu düşündüğüm, çok ciddi, kapsamlı, köklü bir durum değerlendirmesi yapma fırsatı doğdu. Bu konudaki anlayışımı Sayın Genel Başkan’a çok açık bir şekilde ifade ettim” dedi. 
 
‘PARTİNİN İZLEYECEĞİ POLİTİKAYI DESTEKLEYECEĞİZ’ 
Baykal, “Partinin izleyeceği politikaya hepimiz destek olmaya çalışıyoruz, şu anda kadar izlediği politikaya tam bir katkı verdik, bundan sonra da gene aynı şekilde partinin izleyeceği politikayı destekleyeceğimiz, katkı yapacağımız çok açıktır. Partinin politikasının ne olması ile ilgili düşüncelerimi, değerlendirmelerimi, ayrıntılı ve kapsamlı bir biçimde Sayın Genel Başkan’a ifade ettim” dedi.“Nedir sizin çözüm formülünüz” sorusuna ise Baykal, “Partinin izleyeceği politikaya hepimiz destek olmaya çalışıyoruz, şu ana kadar izlediği politikaya tam bir katkı verdik, bundan sonra da gene aynı şekilde partinin izleyeceği politikayı destekleyeceğimiz, ona katkı yapacağımız çok açıktır” dedi. 
Partinin politikasının ne olması gerektiği ile ilgili düşüncelerini, değerlendirmelerini, ayrıntılı ve kapsamlı bir biçimde anlattığını ifade eden Baykal, şöyle dedi: 
 
“Bundan sonrası artık parti yönetiminin, Sayın Genel Başkan’ın alacağı kararlara bağlıdır. O kararlarla ortaya çıkacak yeni durumu hep beraber izleyeceğiz, değerlendireceğiz.” 
Basın mensuplarının ısrarlı “yemin” konusundaki sorularını ise Baykal, “Bu konudaki düşüncelerimi Sayın Genel Başkanla konuştum. Bunlara yönelik bir açıklamanın bir anlamı yok. Ben Sayın Genel Başkan’a içinde bulunduğumuz durumu nasıl gördüğümü, ayrıntılı bir şekilde, kapsamlı olarak anlattım, önerilerimi ve değerlendirmelerimi de sundum. Sayın Genel Başkan ve parti yönetimi eminim gerekli değerlendirmeleri yapacaktır” dedi. 
“Başbakan’ın tutumunu nasıl değerlendiriyorsunuz” sorusuna ise Baykal, “Bunların hepsiyle ilgili düşüncelerimi anlattım” dedi. 
‘BU BUNALIMI BENİM AĞZIMDAN ÇIKACAK BİR CÜMLEYLE AYDINLIĞA KAVUŞTURMA İMKANI YOK’ 
“Haftaya tablo değişir mi” sorusunu da Baykal, “Bu bunalımı benim ağzımdan çıkacak bir cümleyle aydınlığa kavuşturma imkanı yok” dedi. 
 
Basın mensuplarının ısrarlı sorularına Baykal, “İçinde bulunduğumuz parlamentodaki krizle ilgili anlayışımı ve değerlendirmemi ve önerilerimi Sayın Genel Başkan’a kapsamlı bir şekilde ifade ettim. Bu ifade ettiğim düşüncelerin önemli olduğunu, ciddi olduğunu kamuoyunun önünde de bir kez daha vurguluyorum” diyerek konuşmasını bitirdi.(ANKA/SON) 
 
(anka)