Ziyarette Özlem Çerçioğlu"na övgüler yağdıran İzmirli belediye başkan eşleri, daha çok bayanın siyasette yer almasını temenni ederek Başkan Çerçioğlu"na tebrik ettiler.

Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, İzmirli belediye başkan eşlerini kadın meclis üyeleri Saadet Kavasgil, Sümran Ünal ve Şehnaz Bağcı ile birlikte karşıladı. İzmirli belediye başkanı eşleri, kararlı tutumu ve yaptığı icraatlar nedeniyle Başkan Çerçioğlu"nu basından gururla takip ettiklerini belirterek, çalışmalarında başarılar dilediler.

Ziyaret sırasında konuşma yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı eşi Türkegül Kocaoğlu, Aydın"a sevgili hanımlarımızın medarı iftiharı Özlem hanımı ziyarete geldiklerini dile getirerek, “Tarih olarak da 5 Aralık "Kadınlara Seçme ve Seçilme Hakkı"nın verildiği tarihe yakın bir tarih olması nedeniyle çok mutluyuz. Özlem hanım Türk kadınları için güzel bir örnek. Hem milletvekili olarak, hem de sayısı çok az olan yerel yönetimlerde belediye başkanı olarak. Temennimiz Özlem Çerçioğlu"ların artmasıdır” şeklinde konuştu.

“TÜRKİYE"DE KADINLAR YETERİNCE SİYASETTE YER ALMIYOR

Yerel yönetimlerde kadınların sayısının daha fazla olması gerektiğini belirten Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, bugün Avrupa ülkelerinde yerel yönetim ya da merkezi hükümette kadınların sayısının neredeyse erkeklerle eşit olduğunu kaydetti. Türkiye"de maalesef siyasette kadınlar yeterince yer almadığını dikkat çeken Başkan Çerçioğlu, “Biz bu konuda 22. dönemde, 2004 yılında Anayasa"nın 10. maddesinde pozitif ayrımcılığı getirmek, yani bir kota koymak istemiştik. Bugün gelişmiş ülkelere baktığınızda bunu kotayla çözmüşler. Bizim de bir kotayla sınırlandırmamız gerekiyor. Bence Türkiye"nin buna ihtiyacı var. Bu konuyu bizler gibi tüm kadınlar sahip çıkarsa parlamento ve yerel yönetimde kadın sayısının artacağını düşünüyorum. Kadının elinin değdiği yer her zaman daha bir güzel olur” dedi.

Aydın halkının verdiği destekle çalışmalarına devam ettiğini belirten Başkan Çerçioğlu, “Ben hizmette sınır ve mevkiinin olmadığını düşünüyorum. Onun için milletvekilliğini bıraktım. Doğduğum topraklarda Aydın halkı için 2009 yılında bu göreve talip oldum ve Aydın halkının teveccühleri ile bu işin başına geçtim. İnşallah Aydın halkına layık olacağız. Bu konuda 31 meclis üyem bana destek oluyor” diye konuştu.
Ziyaret sonunda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu"nun eşi Türküel Kocaoğlu, Başkan Özlem Çerçioğlu"na yalıçapkını işlemeli bir broş hediye etti. Özlem Çerçioğlu"da Türkegül"e el yapımı bir çini işlemeli tabak hediye etti.

ZİYARETE KATILANLAR:

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı eşi Türkegül Kocaoğlu önderliğinde gerçeleşen ziyarete Aliağa Belediye Başkanı eşi Emine Oğuz, Balçova Belediye Başkanı eşi Fatma Çalkaya, Buca Belediye Başkanı eşi Oya Tatı, Güzelbahçe Belediye Başkanı eşi Nilüfer İnce, Karabağlar Belediye Başkanı eşi Fatma Kürüm, Kemalpaşa Belediye Başkanı eşi Lütfiye Kayayakalı, Kınık Belediye Başkanının ablası Hanife Tütüncü, Konak Belediye Başkanı eşi Aynur Tartan, Menderes Belediye Başkanı eşi Huri Ser Özgün, Mordoğan Belediye Başkanı eşi Havva Çakır, Narlıdere Belediye Başkanı eşi Ferah Batur, Seferihisar Belediye Başkanı eşi Neptün Soyer, Torbalı Belediye Başkanı eşi Afet Uygur, Urla Belediye Başkanı eşi Feyza Karaosmanoğlu, Zeytinova Belediye Başkanı eşi Ayşe Doğu katıldılar.