Nüfus müdiresinin nikahlardan elde ettiği yasal olmayan gelirini tespit etmek için polis nüfus müdiresinin nikahını kıydığı gençleri ifadeye çağırırken, müdirenin para dışında nikahını kıydığı gençlerden, baklava, el işi gibi değişik isteklerinin de olduğu öğrenildi.

Bilindiği gibi, 7 Eylül 2010 günü Köşk İlçesi’nde Nüfus Müdiresi Eser Sert, kendisine nikah kıydıran gençlerden devletin belirlediği ücretin üstünde ücret alarak haksız kazanç sağlamak suçundan tutuklanmıştı. Cumhuriyet Savcılığı’na gelen şikayetler üzerine jandarma ve polisin takibe aldığı Eser Sert, özellikle ailelerinden habersiz evlenecek olan gençlerden ve kız kaçıranlarda fazla miktarda para aldığı tespit edilmişti. 
Normal şartlarda aile cüzdanın 50 lira, nüfus cüzdanlarının 5'erden 10 lira olduğu ancak bayan müdürün normal evlenenlerden 110 lira, ailesinden habersiz ve kız kaçıran gençlerden ise çok daha yüksek meblağda ücret aldığı ortaya çıktı. 
 
20111013ay474115.jpg
‘450 ÇİFT NİKAH KIYDIRMIŞ’
Köşk Belediyesi’nin ilçenin 24 köyünde oturan gençlerin nikahını kıyması için izin verdiği Nüfus Müdiresi Eser Sert’in tutuklanmasıyla İlçe Nüfus Müdürlüğü’nün el konulan evlendirme evrakları incelemeye alınırken, Eser Sert’in 2001 yılından bu yana 450 çiftin nikahını kıydığı tespit edildi. Polis Eser Sert’in nikahını kıydığı 450 çifte tek tek ulaşarak ifadeye çağırırken, bugüne kadar ifadesi alınan yaklaşık 70 çiftten, müdirenin fazla para aldığı ortaya çıktı. 
Aydın Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü Mali Büro’nun bugüne kadar yaklaşık 100 çifte ifadeye çağırdığı öğrenilirken, önümüzdeki günlerde geri kalan 350 çiftin ifadelerinin Köşk İlçe Emniyet Müdürlüğünde alınacağı bildirildi. Nikahını kıydığı gençlerden fazla ücretin yanı sıra baklava, köylü kızların çeyizleri için hazırladığı el işlerinden de talep ettiği ortaya çıkan bayan Müdire halen Aydın E Tipi Kapalı Cezaevinde tutuklu bulunuyor.
İfadeye gelen çiftlerin çoğunluğunun Nüfus Müdiresinden şikayetçi olduğu öğrenildi.