MAÇIN ilk yarısını seyrederken ne yalan söyleyeyim, çenem ağrıdı.. Yok yok, konuşmaktan değil, esnemekten! Gözlerim düşmesin diye yukarıya baktım durdum.. Ama o bakışlar sadece uyumamak için değildi aslında, pozisyon da dileniyordum inceden.. Beşiktaş"a "Kötü oynuyor" diyemezsiniz.. Aaa.. İnanır mısınız ben bu cümleyi hatırlıyorum. Siyah-beyazlıların çoğu maçında yazdım..

TIKIR tıkır top oynuyorlar.. Süper Lig"in en iyi pasını yapıp, top rakipteyken de iyi basıp, atağı ters tarafa çeviriyorlar. Fakat pozisyon yok! İnanılacak gibi değil.. Hep kursağınızda kalan bir heyecan. Top kalenin önüne kadar geldiğinde yutkunup, esnemeye devam ediyorsunuz.

YARATICI değil Beşiktaş.. İlk yarıda bir tek Tabata"nın müthiş çalımları ve kurgularıyla Antalya kalesine yaklaşabildi siyah-beyazlılar. 5"te Sambacı"nın çalımlarla ceza sahası yayına kadar getirip Tello"ya bıraktığı top, Şillili"nin füzesiyle kaleci Ömer Çatkıç"ın ellerini aşındırdı. 10. dakikada 10-15 pasla (sayamadım) Antalya yarı sahasına yayılan Beşiktaş"ta Fink, Tabata"nın pasıyla sağdan kaçtı. Alman oyuncunun aut çizgisinden ceza yayına doğru yerden bıraktığı topa kötü vurdu Bobo.

SÖNMÜŞ ATEŞ NECATİ

14"TE ilk yarıdaki tek tehlikeli atağını kornerden buldu ev sahibi Anlatya. Tita kesti, Necati 6 pas içinde bomboş yükselip vurdu.. Ama o kadar "berbat" vurdu ki, auta bile gidemedi meşincağız.

İKİNCİ yarıya daha bir şevkli başladı Beşiktaş. 53"te Tabata"nın ortasına arka direkte Sivok vurdu, kaleci Ömer çıkardı. 1 dakika sonrasında ise Orhan Ak ile Toraman topa çıkıyor, Batak da arkadan destek veriyor.. Bir düdük çalıyor.. "Futbolcular kim yaptı?" diye soruyor.. Hakem Özgüç Türkalp durumu üstüne almamak için suçlu olarak penaltı noktasını "işaret" ediyor! Bobo, Alex"in sağ ayaklısı gibi direk dibine çakıyor şutu: 1-0.

61 ve 68"de iki yüzde 100"ü harcayan siyah-beyazlılar, yarım dakika sonra nefessiz kaldı. Djiehoua herkesin üstüne çıkıp 6 pasta vurdu kafayı, topu aut çizgisinin dışında görünce kendisi de inanmadı. Aynı oyuncu 80"de çaprazdan uzak köşeye vurdu, Rüştü çıkardı. 83"te Veysel sol çizgiden kesti, Necati kafasını döndürürek denedi direkt dibini.. Milimle auta çıktı top..

VE sonunda bitti! Futbol değil de ikili mücadele seyredeceksek, güreş de iyi bir seçenek aslında. Hele Djiehoua olduktan sonra..

Antalya katili Bobo işbaşında!

Beşiktaş"a 3 puanı getiren penaltıyı atan Bobo, Antalya"da çıktığı 4 maçta 8"inci toplamda ise 9"uncu golünü kaydetti.

BEŞİKTAŞ"TA dün 1-0"lık zaferin mimarı olan Bobo, Antalyaspor klasiğini yine gösterdi.. Bu sezon ligde 7. golünü ağlara gönderen Brezilyalı, Türkiye kariyerinde ise Antalya"ya 9. maçında 9. golünü attı. Antalya çıktığı 4. resmi maçta 8. golünü kaydeden Bobo Akdeniz-severliğini bir kez daha gösterdi.. 2005-06 sezonunun devre arasında Türkiye"ye gelen Sambacı, 5 Kasım 2006"da 4-4 biten maçta 4 gol birden kaydetmişti.

BREZİLYALI maçtan sonra ise şu açıklamalarda bulundu: “Herkes takımın kalitesini biliyordu. Kötü bir dönem geçirdik. Bir galibiyete ihtiyacımız vardı. Onu da elde ettik. İlk golü bulduktan sonra Antalya"nın bunu çıkarması için ileri çıkması gerekiyordu. Sonra benim ve Filip Holosko"nun pozisyonları oldu. Bunları değerlendirebilseydik, maçı 3-4 farklı kazanabilirdik.”

"GOL YEMEMEK ÖNEMLİ"

ÖTE yandan Beşiktaş"ın "şanssız" golcüsü Nihat ise şöyle konuştu: “Kazanmamız gereken bir maçtı. Gol yemediğimiz için mutluyuz. Gol yemeyince atıp kazanabiliyoruz. Son maçlarda kötü oynuyorduk ama 3 puan aldığımız için mutluyuz.”

BU Penaltıyı yardımcı çaldı!

MAÇIN 55. dakikasında kazanılan ve Beşiktaş"a 3 puan getiren kritik penaltıyı yardımcı hakem Erdinç Sezertam verdi.. Kornerden gelen ortaya Beşiktaş"tan İbrahim Toraman ile Antalyaspor"dan Batak ve Orhan Ak birlikte yükselirken üçlü arasında sıkışan top son olarak Toraman tarafından "dağıtılan" Batak"ın eline çarptı. Konya-F.Bahçe (2-4) maçında Anelka"nın koluyla attırdığı golü veren Özgüç Türkalp, pozisyonu devam ettirdi. Ancak yardımcı Erdinç Sezertam, Türkalp"i uyarıp penaltıyı verdi. Sezertam, önceki sezonki Sivasspor-G.Saray maçında Ümit Karan"a "Küfretti" diyerek oyundan attırınca tartışma yaratmıştı. - vatan