Geçtiğimiz yıl geçirdiği kalp krizi sonrası hayatını kaybeden eski milli antrenör, eski Karşıyaka Genç Takım antrenörü, Kuşadası Gençlikspor Kulübünü tarihinde ilk kez basketbol birinci ligine çıkaran ve Türkiye'de birinci lige çıkan ilk ilçe takımı unvanını kazandıran İlhan Erdem, ölümünün birinci yıldönümünde adına düzenlenen turnuvayla anılıyor. İlhan Erdem anısına gerçekleştirilen ve üç gün sürecek olan turnuva bugünkü açılış töreni ile başladı.
Kuşadası Belediyesi ile Kuşadası Gençlikspor Kulübü tarafından ortaklaşa organize edilen 13 Eylül Pazar günü sona erecek turnuvaya Karşıyaka, İzmir Büyükşehir Belediyespor, Tire Belediyespor ve Yeşimspor katılıyor. Turnuvanın açılışında konuşan Kuşadası Gençlikspor Başkanı Nuri Koyunsev, "Bu yıl ilkini düzenlediğimiz turnuvayı her yıl geliştirerek devam ettireceğiz. Kuşadası Gençlikspor olarak sporu halka yaymak, ilçemizi yeniden bir basketbol kenti yapmak için büyük çaba harcıyoruz. Basketbolun
Kuşadası'nda belirli bir noktaya gelmesinde en çok emeği geçen değerli bir spor adamını anarak vefa borcumuzu ödüyoruz" dedi.
Saat 15.30'da gerçekleştirilecek turnuvanın açılış maçında ise İlhan Erdem'in antrönerliğini yaptığı Kuşadası'nın iki kardeş kulübü Kuşadası Gençlikspor ve Adaspor küçük takımları karşı karşıya geldi. Turnuvanın ilk gün karşılaşmalarında ise Tire Belediyespor-Bursa Yeşimspor ve Karşıyaka-İzmir Büyükşehir Belediyespor genç takımları karşı karşıya geldi.
Bu arada, turnuva nedeniyle bir açıklama yapan Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün merhum basketbol adamı İlham Erdem'in anısını yaşatmak istediklerini belirterek, bu konuda düzenlenen turnuvanİn büyük anlam taşıdığını söyledi. Basketbolun Kuşadası'nda halkın tüm katmanlarına yayılması için çaba harcadıklarını Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, "Kuşadası'nın basketbol kenti yapmak istiyoruz. Bu konuda Basketbol Federasyonumuzun temsilcileriyle geçtiğimiz ay görüşmemiz oldu. Kendilerinden
her türlü destek sözünü de aldık. Turnuvayı geleneksel hale getirerek, önümüzdeki yıllarda kapsamını genişleteceğiz. Birinci lig seviyesinden takımların katılacağı bir turnuva haline getireceğiz" diye konuştu.