2009-2010 eğitim öğretim yılının başlaması nedeniyle bir kutlama mesajı yayınlayan Başkan Çerçioğlu, cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk"ün “Dünya'da her şey için, medeniyet için, hayat için, başarı için, en gerçek yol gösterici ilimdir, fendir” diyerek çağdaş bir Türkiye"nin tarifini yıllar önce yaptığını söyledi. Çerçioğlu, “Bilgi ve teknolojinin sürekli geliştiği çağımızda gerçek başarının planlı ve sistemli çalışmayla olduğu yadsınamaz bir gerçektir. Bilginin ve becerinin sistemli, metotlu ve düzenli olarak verildiği tek kurum okullardır” dedi.
Mesajında öğrencilere de çeşitli uyarılarda bulunan Başkan Çerçioğlu, “Değerli öğrencilerimiz;
Yeni öğretim yılının başladığı bu günde yarının büyükleri olan sizlerin ülkemize sahip çıkacağınıza, aile bireylerinize saygılı olacağınıza, küçüklerinizi koruyacağınıza, vatana, millete ve bayrağa saygı gösterip dört elle sarılacağınıza, atalarımızın uğruna canlarını verdikleri bu toprakları sahipleneceğinize, maddi ve manevi değerlerimizi yaşatacağınıza, tarihimize ve geçmişimize sahip çıkacağınıza olan inancım tamdır” ifadelerini kullandı.
Öğretmen ve velilere başarılı bir eğitim sezonu dileyen Başkan Çerçioğlu, şunları söyledi: “Çağdaş bireylerin yetiştirilmesinde kendilerine büyük görevler düşen değerli öğretmenlerimiz; çocuklarımızın öncelikle kendilerine ve ailelerine faydalı bir birey olmalarında, bilgi ve beceriyle donanmalarında en büyük görev sizlere düşmektedir. Geleceği inşa edecek olan sizlersiniz. Sayın velilerimiz; Başarı, sadece okul-öğretmen-öğrenci üçgeniyle değil, sizlerin de sevgi, emek ve gönülden katkılarıyla oluşacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle, tüm eğitimcilerimizin, öğrencilerimizin ve velilerimizin İlköğretim Haftası"nı en kalbi duygularımla kutlar, 2009-2010 öğretim yılının başarılı geçmesini diliyorum”