Başkanın yanındaki gruptan bir kişi de fırıncıya silahla karşılık verdi. Her iki kişi de kaldırıldıkları hastanede kurtarılamadı.

Sakarya'nın Akyazı İlçesi Ülkü Ocakları Başkanı Talip Akçay, geceyarısı çıkan çatışmada husumetlisiyle birlikte can verdi.
Olay, önceki gece Akyazı Ada Caddesi üzerinde saat 22.30 sıralarında meydana geldi. İddiaya göre, Akyazı İlçesi Ülkü Ocakları Başkanı olan ve bir kuruluşta özel güvenlik görevlisi olarak çalışan 31 yaşındaki Talip Akçay ile bir lahmacun fırınının sahibi olduğu belirlenen 28 yaşındaki Tarık Ekinci ve yanlarındaki kişiler, aralarında önceden bulunan husumet nedeniyle tartıştı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine silahını çeken Tarık Ekinci, Ülkü Ocakları Başkanı Akçay'a ateş etti.

SİLAHLAR ÇEKİLDİ

Bunun üzerine Talip Akçay'ın yanında bulunan gruptan kimliği açıklanmayan bir kişi de tabancasıyla karşılık vererek Ekinci'yi vurdu. İki grup arasında çıkan çatışmada Talip Akçay ve Tarık Ekinci ağır yaralandı. Her iki şahıs da ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekibinin haber vermesiyle 112 Acil Sağlık ambulansıyla Akyazı Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Fırıncı Tarık Ekinci doktorlar tarafından yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybederken, Talip Akçay da ağır yaralı olarak kaldırıldığı Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yaşamını yitirdi.

SİYASİ YÖNÜ YOK

Polis tarafından olay yerinde yapılan incelemede, 13 adet boş kovan ile 2 adet dolu çekirdek ele geçirildi. Polis, silahlı kavgaya karıştıkları iddiasıyla A.K, H.Y, İ.U. ve Z.K. gözaltına aldı. Öte yandan, saldırının siyasi bir yönü bulunmadığı belirtilirken, 4 ay önce Akçay ile Ekinci arasında çıkan bir tartışmadan kaynaklandığı iddia edildi.