CHP"li ve sol görüşlü bir partiden seçilmesine rağmen, göreve başlar başlamaz Aydın"da ilk olarak Camilerin çehresini değiştiren ve tüm camilerde çevre düzenlemesi yapan Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, şimdi de Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla Aydın"da görev yapan imamlarla bir araya gelip yemek yedi. Düzenlenen akşam yemeği namaz vakti nedeniyle ikindiden sonra gerçekleştirildi. CHP"li başkana bu jestinden dolayı imamlar teşekkür etti.

Aydın"da bir restoranda Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu"nun ev sahipliğinde düzenlenen yemeğe İl Müftüsü Hıdır Bayrak, Belediye Başkan yardımcıları ve imamlar katıldı. Yaklaşık 25 yıldır Aydın"da görev yapan imamlar, çeyrek asırdan bu yana ilk defa bir belediye başkanının konuğu olarak yemeğe katıldıklarını, bu davetin ve hatırlanmanın kendilerini çok memnun ettiğini belirterek Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu"na teşekkür ettiler.

İmamlara özel hazırlanan mönü ile akşam yemeğini din grevlileri ile birlikte yiyen Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, “Okullarımız kadar camilerimiz de çok önemlidir. Göreve başlar başlamaz ilk olarak camilerimizin ve okullarımızın çevre düzenlemesini yaptık. Aydın belediyesi olarak ilimizde çok önemli bir görevi yerine getiren din görevlilerimizle bundan sonra daha sık bir araya gelmeyi amaçlıyoruz. Bu davetimize katıldıkları için başta Müftümüz Sayın Hırdı Bayrak olmak üzere tüm din görevlilerimize teşekkür ediyorum” dedi.

“İLK DEFA BİR BELEDİYE BAŞKANI BİZİ HATIRLADI”

Yıllardır Camiler ve Din Görevlileri Haftası kutlanmasına rağmen Aydın"da ilk defa bir belediye başkanının kendileri için özel bir anlamı olan bu haftayı kutladığını belirten Aydın Müftüsü Hıdır Bayrak, bayan başkana bu jestinden dolayı teşekkür etti. Bayrak “Yıllardır bu haftayı, hatırlayan çok az kişi olduğu için genelde kendi içimizde kutlarız. İlk defa şehrin Reisi tarafından böyle bir davet aldık. Açıkçası hatırlanmaktan çok memnun olduk. Bu nazik davetinden dolayı sayın Reise Hanım"a çok teşekkür ediyoruz dedi.

İkindi namazından sonra başlayan ve akşam ezanı vaktine kadar devam eden yemek namaz vaktinin yaklaşması ile birlikte sona erdi. İmamlar yemek yenilen yerden namaza geç kalmamaları için belediye otobüsü ile görev yaptıkları camilere taşındı.