Kırşehir Belediyesi’nin yaptığı projeler ve hizmetlerin de yerinde incelendiği TJBB kongresinde yönetime daha önce seçilmiş olan Sultanhisar eski Belediye Başkanı Ertegün Ünal görevini devir etti. Ünal’ın yerine yeni dönemde birlik yönetimine iki Aydın ilçe belediye başkanı seçildi. Nazilli Belediye Başkanı H.Haluk Alıcık birlik yönetim kurulu encümenliğine, Kuyucak Belediye Başkanı Metin Ertürk ise denetim komisyonu üyeliğine seçildi. Bunun yanı sıra Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin TJBB’ne üyelik başvurusu yeni yönetim tarafından kabul edildi.

JEOTERMAL KAYNAKLARIN KULLANIMI İÇİN BÜYÜK ADIM

Türkiye’nin en zengin Jeotermal Kaynaklara sahip olan Aydın ilinin merkez belediyesinin geç olsa da birliğe üye olması Aydınlılar için sevindirici olduğunu ifade eden Başkan Haluk Alıcık; “TJBB birliğine üye olan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ve Büyükşehir meclisine teşekkür ediyorum. Aydın ili belediyelerinin Jeotermal Kaynaklara kullanma açısından belediyelerin birlik olması daha yararlı olacağı kanaatini taşımaktayım. TJBB seçilmemizle birlikte Nazilli’mizi bir marka şehir haline getirerek yeni termal turizm alanları ve Tarıma Dayalı İhtisas Organize Bölgesi (TDİOSB) alanları kurularak bu alanlar için ihtiyaç olan jeotermal kaynak ihtiyacını karşılamak için çalışmalar başlatılmış olup, Nazilli’mize hak ettiği yere bir cazibe merkezi haline getireceğiz” dedi.

‘BELEDİYELERİ JEOTERMALLE TANIŞTIRACAĞIZ’

Jeotermalin Türkiye’nin olmazsa olmazlarından bir tanesi olduğunu dile getiren Alıcık; “Nazilli’yi kentsel dönüşümü, Nazkent toplu konutları ile jeotermal ve sağlık turizmiyle ilgili konularda tanıştırmak istiyoruz. Geçtiğimiz dönemde Jeotermal Belediyeler Birliğine üye olmuştuk. Bu dönemde de arkadaşlarımız ve başkanımız uygun görerek yönetime almışlar, inşallah beraber Türkiye’miz ve Nazilli’miz için hizmet edeceğiz. Bununla ilgili çok iyi çalışmalar var. Şuan da Enerji Bakanlığı’mızla da görüşüyoruz ve inşallah bu yasal düzenlemelerle beraber belediyelerimizi jeotermalle buluşturacağız. Bölge milletvekillerimiz ile beraber, jeotermal belediyeler birliği vasıtasıyla muhakkak bunu şehrimize yansıtmak için uğraşacağız. İleriki günlerde kentsel dönüşüm kapsamında 5 yıldızlı, 4 yıldızlı oteller, sağlık otelleri yaptırmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

2-086.jpg