Basın Mensuplarına Nazilli’de ve mahallelerinde yapılan yatırımları, yapılacak yeni hizmetleri ve son dönemlerde hakkında çıkan haberler ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Başkan Alıcık asrın projesi hayalinin de uzak olmadığını belirttiği toplantıda ilk olarak bir internet sitesinde çıkan ‘Gazeteciye büyük terbiyesizlik’ haberi ile ilgili yaptığı açıklamada nde içerikte yer alan hakareti söylemediğini belirterek dile getiren Haluk Alıcık; "Ben 2009 yılından bu yana ev ve iş yaşantımda kimseye saygısızlık göstermedim, göstermemde. Yanlış bir şeyim olursa yazın. Ama algı yaratmak için yapılmasına şaşırıyorum. 7 yıllık başkanlığı döneminde bugüne kadar 514 manuel tekerlekli sandalye, 252 adet akülü tekerlekli sandalye, 17 adette 3 tekerlekli motosiklet ve 2 adette ATV aracını engellilerimize verdik. Haberde bahse konu olan teyzemize de yardımcı olmaya çalıştım. Ama bu teyzemiz illaki asansörden inmek istediğini ve sinemanın bulunduğu kata neden tekerlekli sandalye ile inmek için rampa olmadığını soruyor. Asansörün bozuk olması o gün olan bir olay ve hatalarının olduğunu kabul ediyorum. Haberin bahse konu edildiği gün Engelli vatandaşlarla ilgili Kaymakamlığımız ile ortaklaşa program yaptık. Neredeyse tüm organizenin eksiksiz olması ve güzel geçmesi için elimizden geleni yaptık. Bizim bu özel insanlara hakaret etme şansımız varmadır Allah aşkına. Yaşanan bir olay var bu olayın açıklamasında var. Kaymakam Mehmet Okur’un oğlu Alperen bey bu bahse konu olan teyzemize benden gelmeden önce sizi indireyim demiş. O da istemediğini belirtmiş. Ben salona giderken teyzeyi gördüm ve gerekirse teyze gel sırtımda indireyim dedim. Ama o gene ısrarla asansör niye çalışmıyor, sen bana akülü sandalye vermedin söylemlerinde bulundu. Sinema salonu sorumlusu arkadaşımız teyzemizi sırtında indirdi ancak teyzemiz nedense 5 dakika sonra geri çıkıp gitti. Birde şöyle bir durum var ki kanun 65 yaş üstü kişilere akülü araç veremezsiniz diyor bizde bu nedenle bu teyzeye akülü araç verememişiz. Ayrıca eğer ben biplenen noktada küfür ettiysem de gereğini yaparım” dedi.

Nazilli Belediyesi çalışanlarından büyük rezalet’ başlığıyla ilgili haber ile ilgili olarak da açıklamalar yapan Haluk Alıcık ;"Bugüne kadar AK Partili arkadaşlarımız pankart asarken veya bu tarz bizim sorumluluk alanımızdaki çalışmalarında bildirip, izin alıyordu. Hadisler dağıtılmış bundan haberimiz yok bu kartlar asılmış daha sonra vatandaşın tepkisi ile yere atılmıştır. Bizim için gene sıkıntı yoktu ancak vatandaşlar santralimizi arayarak şikâyet etmiş hatta telefonlarımız da kitlenmiş. Santralimizdeki arkadaşlarımız emniyet ile görüşmüş ve beraber bunları toplamışlar. Daha sonra santralimize getirmişler bana da bilgi verdiler. Ben de yanlış anlaşılma olmaması için önce ilçe başkanı İmran Acar’ı aradım ulaşamayınca Ali Ertürk’ü aradım. Toplanan bu afişleri belediyemizden alabileceklerini söyledim. Bizim burada art niyetimiz yok ancak farklı bir algı oluşturulmaya çalışılıyor. Benim gibi adamı neredeyse din düşmanı diyecekler” şeklinde konuştu. 

Ahmet Şensan Kültür Merkezi’nin karşısında Şehit Mustafa Akdağ Parkı’nın da 1978 yılından bu yana 7 katlı konut alanı olarak imarda yer aldığını, 2013 yılına kadar da konut alanı olan alanın imar tadilatları sırasında Ankara’dan gelen bilirkişiler tarafından bu alanı yanlışlıkla yeşil alan olarak işaretlemeleri ile ilgili bilgi açıklamalarında bulunan Başkan Alıcık; “Açıkçası ilk anda bu yanlışlık bizim de dikkatimizden kaçıyor. Burası Nazilli’nin bir serveti. İşin ilginç yanı bu alan 1978 den itibaren konut alanı geçiyor ve hatta Yavuz Kaynar, Esat Ergüler ve Aytekin Kaplan Başkanlığı döneminde de böyle imiş. Biz burayı sonradan çevirmedik, sanki burayı yeşil alandan ilk kez konut alanına çeviriyoruz gibi bir algı oluşturuluyor. Bilgi kirliliğini ortadan kaldırmalıyız. Benim başkanlığım dönemimde bu alan aynı şekliyle hizmet verecek. Bir yanlışlıkla yapılan hatayı düzelttik ama oluşturulan algı ise yeşili katletme gibi oluyor. Biz bu alandan nasıl rant elde edelim. Ayrıca Nazilli Belediyesi de yeşile verdiği önem ortadır. Kişi başına düşen yeşil alan 5,96 metrekaredir ve bunu yeşil alanı katleden bir belediye yapmaz” dedi.

Halk arasında muhalif kişilerin belediyeyi yıpratmaya çalıştığını da ifade eden Haluk Alıcık, Nazilli’nin 1 kuruşunu heba etmediğini bu güne dek yapılan hizmetleri bir dökümünü yaparak bunu kanıtlayabileceğini belirterek Nazilli Belediyesinin borcu ile ilgili açıklama yapan Başkan Alıcık “Büyükşehir Yasası sonrası Pirlibey ve İsabeyli’nin bize bağlanmasının ardından 9 milyon liralık borç bize aktarıldı. Bütçemizin azalması ile 17-18 milyon lira da bizim borcumuz oldu. Yaklaşık 27 milyon lira borcumuz var. Tabii ki bunun içinde vergi ve sigorta borçları da var. Ben bunu birinci ağızdan söylüyorum, isterseniz hesap müdürümüze de sorabilirsiniz. Aydın’ın ilçelerine bakarsanız nüfusumuza göre borcumuz az sayılabilir. Büyükşehir Yasası olmasa bu borcumuz zaten olmazdı. Ben memleketimizin 1 kuruşunu heba etmedim. Borcumuz varsa hizmet etmişizdir. Bugün devletimizin yapması gerekenleri de yaptık. Fen Lisesi Yurt İnşaatı, Ağız Diş Sağlığı Merkezi, Huzurevi, Sağlık Meslek Lisesi, MOBESE sistemi, 6 cami ve 6 köprü yapmazdık borcumuz da olmazdı. Şuan bile onlarca okulumuzun tadilatının yanı sıra kantinlerini de yapıyoruz. Ben hayır demesini bilsem bu sıkıntıları yaşamazdık. Yaptığımız hizmetlerin karşılığında hep eleştiriliyoruz hem de enteresan şeylerle. Köylere yatırım yapılıyor deniliyor seçimi kazanmak için. Onu düşünsek köylere değil merkeze yaparız. Büyük şehir yasası çıkmış biz bu köylere hizmet etmek zorundayız seçim olarak düşünülemez bizim insanımız biz hizmet etmek zorundayız hizmet ölçüsü olmaz” ifadelerini kullandı.

Toplantı da son olarak İktidar partisi ve muhalefet partisi milletvekillerini değnek koltuğu olarak görüyor şeklinde yazılan köşe yazısı hakkında da açıklama da bulunan Belediye Başkanı Alıcık; “ Ben milletvekillerimizi hiç öyle görmüyorum. Allah bin kere razı olsun sayın bakanımızdan ve milletvekillerimizden. Ben Nazilli Belediye Başkanı olarak gittiğimde hiçbir zaman bana hayır demediler. Ben başkaları gibi vali ile milletvekilleri ile kavga edemem, etmem. Ben Nazilli Belediye Başkanıyım. Benim kavga ile işim yok. Bana kimse engel olmasın. Benim Nazilli’ye olan hizmetime engel olacaklarsa onlara hakkımı helal etmiyorum” dedi.