Sivas'ın Zara İlçesi'nde, başı taşla ezilerek öldürülen 12 yaşındaki Nur Şen'in katil zanlısı, ilköğretim okulu öğrencisi 15 yaşındaki A.S. yakalandı. Zanlının küçük kıza tecavüz girişimde bulunduğu, başarılı olamayınca öldürdüğü belirlendi.

İlçe merkezindeki Gazi İlköğretim Okulu 7'nci sınıfta okuyan Nur Şen, bir hafta önce, okul çıkışında Yenicami Mahallesi Kaledibi Mevkii'ndeki evlerine gelmeyince ailesi polise haber verdi. Polis ekipleri, ailesi ve ilçe halkının katılımıyla gece geç saatlere kadar aranan küçük kızın, evlerine 300 metre uzaklıkta Suşehri yakınlarındaki boş arazide cesedi bulundu. Güvenlik güçlerince yapılan incelemede, yarı çıplak halde bulunan Nur Şen'in başına taşla vurularak öldürüldüğü belirlendi. Polis, olay yerinde siyah plastik bir erkek çocuk kol saati bulunması üzerine, cinayeti bir öğrencinin işlemiş olabileceği şüphesiyle okulda araştırma başlattı. Sorgulanan erkek öğrencilerden biri olayı gördüğünü ve kimin yaptığını bildiğini söyledi. Bunun üzerine Gazi İlköğretim Okulu öğrencisi 15 yaşındaki A.S. gözaltına alındı. Sorgusunda önce suçu bir başka öğrencinin üzerine atan A.S. daha sonra itiraf etti.

Katil zanlısı 15 yaşındaki S.A. cinayet öncesinde Nur Şen'e tecavüz girişiminde bulunduğunu, beceremeyince küçük kızı öldürdüğünü söyledi. Okulda alınan ifadesinden sonra suçunu itiraf etmesi üzerine Zara Adliyesi'ne götürülerek sorgulanan S.A. olay günü okuldan çıkarak evine giden genç kızı takibe aldığını belirterek, söz konusu yere geldiğinde Nur Şen'i ağaçlık bölgeye sürükleyerek çektiğini ve burada tecavüze kalkıştığını, küçük kızın direnmesi üzerine önce kıravat ile boğduğunu sonra da başına taşla vurarak öldürdüğünü ifade etti.

POLİS HALKTAN KAÇIRDI

Zanlının yakalandığırnın duyulması üzerine Zara Hükümet Konağı'nın önüne genç kızın babası Ali Şen, annesi Neziha Şen ile birlikte yakınları ve çok sayıda halk toplandı. Yüzlerce kişinin küçük zanlıya yönelik linç girişimi yapabileceği ihtimali üzerine emniyet güçleri geniş güvenlik tedbirleri aldı. Kalabalığın dağılmaması üzerine ekipler, küçük zanlıyı hükümet konağının arka kapısından otomobile bindirerek kaçırdı. Polis bu sırada kalabalığı adliyenin önünden uzaklaştırdı. Yakınları polisin zanlıyı göstermemesine tepki gösterdi. Polis ekiplerince il merkezine getirilen A.S. Numune Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

CENAZESİNE KATILMIŞ

Zanlı A.S.'nin cinayet sonrasında geçktiğimiz Cumartesi günü ilçede genç kız için düzenlenen cenaze törenine de katıldığı ve mezarlığa kadar gittiğini söylediği öğrenildi.
DHA