AYDINPOST HABER SERVİSİ- MHP kurucu Genel Başkanı Başbuğ Alparslan Türkeş, Ülkü Ocakları Aydın İl Başkanlığı tarafından doğumunun 100. yıl dönümü münasebetiyle düzenlenen etkinlikte anıldı. Hidayet Sayın Kültür Merkezi'nde düzenlenen anma gecesine yoğun ilgi gösterildi.

Etkinliğe Ülkü Ocakları Aydın İl Başkanı Emre Özbey, MHP Aydın il Başkanı Levent İlter, Ülkücü İşçiler Derneği Aydın İl Başkanı Mesut Gümüş, Ülkü-Tek Aydın İl Başkanı Anıl Pehlivan, TÜRKAV Aydın İl Başkanı Abdullah Özer, AY-SİAD Başkanı Özen Gündüz, İncirliova Belediye Başkanı Gürşat Kale, Germencik Belediye Başkanı Ümmet Akın, MHP Aydın İlçe Başkanları ve Yöneticileri, MHP Meclis Üyeleri, Ülkü Ocakları Aydın İl Yöneticileri, Ülkü Ocakları Aydın İlçe Başkanları ve Yöneticileri ile Ülkücü camianın yoğun katılımıyla gerçekleşti.

ÖZBEY: “BAŞBUĞUM RAHAT UYUSUN. EVLATLARI HER AN ONUN EMANETİNE SAHİP ÇIKIYOR!”

Etkinlikte konuşma yapan Ülkü Ocakları Aydın İl Başkanı Emre Özbey şunları söyledi:

Bu mübarek akşamda, Başbuğ’un manevi huzurunda, ötelerden bizi gördüğünü bilmenin tarif edilemez mutluluğunu ve heyecanını yaşıyorum. Bu değerli kalabalık önünde, “Başbuğ’un Doğumunun 100. Yılında” aziz hatırasını, değerli anılarını, saygıyla, şükranla ve rahmetle yad ediyorum. 2017 yılı biz Ülkücüler için anlamlı bir yıl. Bu yıl Türk Dünyası’nın Son Başbuğ’u Başbuğ Alparslan Türkeş Beyefendi’nin doğumunun 100. yılı. Liderimiz der ki; “Yeni kuşaklar, geçmişi unutacak kadar hafızasız, geleceği tasavvur edemeyecek kadar hayalsiz olursa, imha ve iflas kaçınılmazdır.” Bu vesileyle yeni kuşaklara Başbuğ’u tanıtmak, gelecek nesillere onun çizdiği hedefleri aktarmak için, Türk adının geçtiği her coğrafyada faaliyetler düzenlendi. Ülkü Ocakları Genel Başkanımız Olcay Kılavuz Bey’in takdiri ile bu yıl “Başbuğ Alparslan Türkeş Yılı” ilan edilmiştir. Bu bağlamda yurt genelinde tüm Ülkü Ocakları’nda çeşitli etkinlikler düzenlenmiş, hatimler okunmuş, ve Türk adı geçen her coğrafyada, gönüllere Türk’ün Lideri olarak kazınmış merhum Başbuğ Alparslan Türkeş Beyefendi yad edilmiştir.

Başbuğ Alparslan Türkeş, Her daim devleti her şeyin önünde tutmuş, devleti idare edenler yanlış yola saptığında ise, milletle kucaklaşmayı bilmiş büyük bir liderdir. Geçmişte bırakılmaya çalışılan, unutturulmak istenilen şerefli bir mirası almış, her türlü engele rağmen yeşertmiş ve sonraki kuşaklara aktarmayı başarmış büyük bir liderdir.

Türkiye en kısa yoldan, en kısa sürede, çağdaş ve modern uygarlıklar seviyesinin en üst seviyesine çıksın, Türk Devleti cihan devleti olsun diye ömrünü vakfeden abide bir şahsiyetin evlatları olmanın gururunu, hayatımızın her alanında yaşıyoruz.

Son cümle olarak dost ve düşmana haykırmak isteriz ki; “Türk Milleti asil bir beydir, beylerin ağası olmaz. Başbuğun yolundan gitmek şereftir, şerefin tavizi olmaz.”

Üniversite, Ortaöğretim ve Asena Teşkilatlarından öğrencilerin, Başbuğ Alparslan Türkeş için okudukları şiir dinletisi ile devam eden programda, zaman zaman duygusal anlar yaşandı.

YILDIRIM YILDIZDOĞAN KONSERİ

Ülkü Ocakları Genel Merkez Sanatçısı Yıldırım Yıldızdoğan, Başbuğ Alparslan Türkeş’in sevdiği şarkıları seslendirdi. Özellikle zeybek oyunu eşliğinde seslendirdiği zeybek türküleri, dinleyiciler tarafından büyük ilgi gördü. Başbuğun vefatının ardından bestelenen “Yandı Yürekler Yandı” şarkısına, Sanatçı Yıldırım Yıldızdoğan’a salondaki davetlilerin hep bir ağızdan eşlik etmesiyle gece son buldu.

img_9027-001.jpgimg_9313-001.jpg