Genel seçimler öncesi Cumhuriyet Gazetesi yazarlarından Cüneyt Arcayürek’in, "İnan Kıraç CHP’nin birinci parti çıkacağı yönünde bahse girdi" iddiası üzerine, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ünlü işadamını, "Ben doğrusu İnan Kıraç’ı bu işlerin içinde görmek istemem. Bu beni ciddi anlamda rahatsız eder ve yakıştıramam" diyerek eleştirmişti.
 
Kıraç ise Emre Kongar ile seçimlerin muhtemel sonuçlarını konuştuğu ve yemeğine bahse girdiği sohbetin güvenilir bir kaynağa dayalı değil, kişisel izlenimlere ilişkin olduğunu belirterek, "Adımın bir süredir siyasete karıştırıldığı, şaşırarak izlediğim ve hakikati yansıtmayan haberlerden rahatsızlık duyuyorum" sözleriyle iddiaları yalanlamıştı.
 
TÜRK MALI TAKSİ BUZLARI ERİTECEK Mİ? 
Kıraç'ın Yönetim Kurulu Başkanlığını yaptığı Karsan'da üretimine başlanan V1 isimli 'Geleceğin Taksisi’nin prototipini Temmuz ayı sonuna kadar yetiştirebilmek için çalışmalar son hızla devam ediyor.
 
Haberin devamı ↓
reklam
 
Amaç; Erdoğan’ın istediği yerli taksileri kısa zamanda test ettirip, buzları eritmek...
 
29 TEMMUZ'A KADAR HAZIR
Kıraç’ın en yakınındaki isimlerden, çalışma arkadaşı Karsan Muharras Azası Jan Nahum, geleceğin taksisi için geceli gündüzlü çalıştıklarını belirterek, "Prototipi 28-29 Temmuz tarihlerine kadar bitirmek istiyoruz. Şu an yan sanayi parçaları üretiyor. Cam, süspansiyon, bilgi ekranı gibi parçalar üzerinde çalışılıyor. 15 Temmuz’dan itibaren parçalar birleştirilecek ve taksimizin yürüyen hali ortaya çıkmış olacak" dedi.
 
DENEME SÜRÜŞÜNÜ ERDOĞAN YAPSIN
Nahum, V1 projesini ilk olarak Başbakan Erdoğan’ın denemesini istediklerini de sözlerine ekledi.
 
Nahum, şunları söyledi:
 
"Başbakan Erdoğan ‘Nihai ürünü ortaya çıkarın, istediğiniz desteği vereceğiz’ sözleriyle bizim daha fazla motive olmamızı sağlamıştı. O yüzden prototipin yollara çıkış tarihini öne çektik. Erdoğan'ı davet etmek için Karsan Yönetim Kurulu Başkanımız İnan Kıraç’la birlikte Ankara’ya gideceğiz. Umarım, Sayın Başbakanımız bu daveti kabul edecektir."
 
ntvmsnbc