Erdoğan hakkında vatana ihanet suçunu yaptırıma bağlayan TCK"nın 302. maddesi uyarınca inceleme ve işlem başlatılmasının gereği ortadadır, ifadesini kullandı
ERGENEKON davası sanık avukatlarından İzmir Barosu Başkanı Nevzat Erdemir, Ergenekon davasının hukuki olmaktan çok siyasi bir dava olduğunu savunurken, davanın arkasında Büyük Ortadoğu Projesi"nin (BOP) yattığını ileri sürdü.

“Başbakan Erdoğan"ın ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile yargılanması gerekmektedir” diye konuşan Erdemir,

“Erdoğan, BOP"un eşbaşkanı olduğunu Diyarbakır"ı BOP"un merkezi haline getireceğini söylemiştir. Erdoğan hakkında vatana ihanet suçunu yaptırıma bağlayan TCK"nın 302. maddesi uyarınca inceleme ve işlem başlatılmasının gereği ortadadır” dedi.

Erdemir, şunları söyledi:

“Bu iktidar bu davayı bitirmek niyetinde değil. Bugün yargıladıkları, yarın onları yargılayacak. Dokunulmazlıkları kalktığında kendileri sanık olacak. Bağımsız Türk yargısı önünde hesap verecekler. Türk ulusunun yazgısı, laiklik karşıtı eylemlerin odağı haline gelen, bu anlamda yasadışı sayılan bir partinin elindedir. Ergenekon davası, kaynağını Bush ve Erdoğan mutabakatından alan politik bir davadır. Burada yargılananlar sanık değil, mağdurdur. Erdoğan aralarında Türkiye"nin de bulunduğu 22-24 ülkenin sınırlarını ve rejimlerini değiştirmesini öngören BOP"un eşbaşkanı olduğunu, Diyarbakır"ı BOP"un merkezi haline getireceğini söylemiştir. Erdoğan hakkında vatana ihanet suçunu yaptırıma bağlayan TCK"nın 302. maddesi uyarınca işlem başlatılmalıdır.”