Didim Esra Karakaya Anadolu Lisesi ve Didim Körfez Dershanesi işbirliğiyle YGS ve LYS sınavlarına hazırlanan öğrencilere ''Başarının Sırları'' konulu motivasyon semineri verildi.
Didim Ticaret Odası Nurullah Kocabıyık Kültür Merkezi'nde Kişisel Gelişim Uzmanı Ziya Baran tarafından verilen seminere, okul yöneticileri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. Öğrencilerin ilgisinin yüksek olduğu seminerde, kişisel gelişim uzmanı Ziya Baran, öğrencilere başarının sırları ve başarıya ulaşmada izlenecek yolları anlattı.
Kişisel gelişim uzmanı Ziya Baran, başarılı insanların en belirgin özelliğinin özgüven ve cesaret olduğunu söyledi. Büyük liderlerin olumsuz zamanlarda bile karamsarlığa kapılmadıklarına işaret eden Baran, ''İç iletişimde iyimser olmak çok önemlidir. Beynimizin sınırları keşfedilmemiş bir ülke gibidir. Beyninizi programlayın, rahatlıkla geliştirebilirsiniz'' dedi.
Derslerde verimi azaltan unsurların, cep telefonu, bilgisayar, internet ve duygusal problemlerin olduğunu açıklayan Baran, sınava hazırlanan öğrencilere televizyondan uzak durmalarını tavsiye etti.
Baran, kitap okuyan öğrencilerin sınavlarda daha başarılı olduğunu belirterek, ''Almanlar televizyona aptal kutusu diyorlar. Çünkü 2 saat televizyon izleyen kişinin beyni aptallaşır, zihni tembelleşir. Ders çalışmalarının dışında mutlaka kitap okumaya zaman ayıralım. 15 dakika kitap okumak kadar beyni geliştiren bir şey bilmiyorum. Sınav kazanmanın 3 boyutu vardır. Fiziksel, zihinsel ve duygusal problemleri çözerseniz kazanırsınız. Zihinsel olarak zinde olacaksınız, yani ders çalışacaksınız. Fiziksel olarak sağlığınıza dikkat edeceksiniz. Duygusal açıdan ise düşünce olarak kendinizi sınava hazır hissedeceksiniz'' şeklinde konuştu.