Halkın yarısından fazlasının geçimini tarımla sürdürdüğü ilde, kışın yaşanan taşkın, yazın yaşanan susuzluğu giderecek en önemli projelerin başında gelen Çine Barajı"nı bir an önce tamamlamak için Baraj işini yapan Müteahhit Binali Özdoğan, barajda yatıp kalkmaya başladı.
Barajın bir an önce tamamlanması için firma olarak bütün imkanlarını seferber ettiklerini kaydeden işadamı Binali Özdoğan, en önemli işlerinden biri saydığı Çine Barajı"nı tamamladıklarında en az çiftçiler kadar kendilerinin de mutlu olacağını söyledi. 1995 yılında fiili olarak başlayan inşaat çalışmalarının son aşamasına geldiğini belirten Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, işin başında duran ve bizzat şantiyede yatıp kalkan müteahhitlerin daha başarılı olduğunu belirterek bu anlamda, Binali Özdoğan"a da tebrik etti.
Geçen ay Aydın"a gelerek Çine Barajı"nda incelemelerde bulunan Çevre Ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu"nun barajın su tutma tarihini “2020 yılının 01 Ekim günü sabah saat 08.59” olarak açıklamasının ardından barajda çalışmalar daha da hızlandı.
Bilindiği gibi 1963 yılından bu yana Aydın'ın en büyük özlemi haline gelen ve 1995 yılında ihalesi yapılan Çine Barajı ve HES ikmal inşaatı tamamlandığında 22 bin 358 hektarlık alana hayat verecek, 9 bin 100 hektarlık arazinin de taşkından korunmasını sağlayacak ayrıca yılda 118 milyon kilovat/saat enerji üretecek.