Sulama, enerji ve taşkın koruma amaçlı yapılan Çine Adnan Menderes Barajı, Çine, Koçarlı, Bağarası ve Söke Ovası"nın bir bölümünün sulama ihtiyacını karşılayacak.
“FELEKAT ÖNLENDİ”
DSİ Bölge Müdürü Halil İbrahim İndap, son yağışlarla Çine Adnan menderes Barajında hızlı bir su tutma dönemi başladığını belirterek, “22 Aralık tarihi itibari ile 195 milyon m3 su tutma kapasiteli Adnan Menderes Barajı"nın yüzde 5"i doldu. Bu da 18 milyon m3 su demek. Burada önemli bir nokta var. Eğer Adnan Menderes Barajı yapılmasaydı, Çine ve Koçarlı Ovası bugün sular altında idi. Çünkü 2,5 ayda 18 milyon m3 su Çine ve Koçarlı Ovası"nı sular altında bırakacaktı. Bu da çitçimiz için bir felaket olurdu” dedi
SU KANALLARI PROJE İHALESİ YAPILDI
Su kanalları proje ihalesinin gerçekleştirildiğini belirten DSİ Aydın 21. Bölge Müdürü Halil İbrahim İndap, “Toprak Reformu Bölge Müdürlüğü tarafından su kanallarının geçeceği alanların kamulaştırma işlemleri ile ilgili yaşanan sıkıntılar vardı. Bu sıkıntılar aşıldı ve su kanallarının proje ihalesi yapıldı. Aydın Ovası"nda toplam 22 bin 358 hektar tarım alanı sulu tarıma geçecek. Biz bunun 13 bin hektarını ilk etapta hayata geçireceğiz. Çine Ovasında 6 bin 500 hektar, Koçarlı ve Bağarası"nda yaklaşık 4 bin hektar ve Söke ovasına da 3 bin hektar sulama takviyesi yapılacak” dedi.
2012"DE SULAMA BAŞLAYACAK
Çine Adnan Menderes Barajı"nın suyu ile sulama yapılacak alanlarda yapılacak olan sulama kanalı güzergâhının belirlendiğini söyleyen DSİ 21. Bölge Müdürü İndap, “Koçarlı ve Bağarası bölümü açık kanal sistemi olacak, Çine Ovası bulum ise kapalı kanal sulama sistemi yapılacak. Sulama kanallarının önümüzdeki yıl yerleştirmelerini başlayarak, 2012 yılında Çine, Koçarlı ve Bağarası beldelerinin verimli tarım arazileri sürekli olarak suya kavuşmuş olacak” dedi.