Beyoğlu'nda bir barda, Barış Dönmez'in boğazı kesilerek öldürülmesine ilişkin 2 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Beyoğlu 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuksuz sanıklardan İbrahim Biberoğlu ve Ömer Faruk Saral ile Barış Dönmez'in annesi Ayla Dönmez ve babası Zeki Dönmez katıldı.

Duruşmada söz alan Dönmez ailesinin avukatı Enis Coşkun, Barış Dönmez'in öldürüldüğü barın olay sonrasında yıkanarak delillerin karartılmasına ilişkin olarak aralarında bar sahibi İzzet Çapa'nın da bulunduğu 17 kişi hakkında, Beyoğlu 3. Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açıldığını söyledi.

İki davanın birleştirilmesi gerektiğini ileri süren Coşkun, yeni yasalar çerçevesinde bunun mümkün olduğunu ifade etti.

Davanın aydınlatılmasının bu dosyaya bağlı olduğunu belirten Coşkun, iki davanın birleştirilmesi halinde çözüme ulaşılacağına inandığını kaydetti.

UYAP'TAN VE YSK'DAN YARDIM İSTENECEK
Adresleri belirlenemeyen tanıklarla ilgili olarak yerlerinin tespit edilmesi için Yüksek Seçim Kurulu listelerinden veya UYAP sisteminden yararlanılmasını talep eden Coşkun, tanıklardan Aysun Kocatürk'ün Güngören'deki adresi dışında bulunabileceği adresleri tespit ettiğini ve bunları mahkemeye sunduğunu anlattı.

Coşkun, Kocatürk'ün mahkemeye zorla getirilmesi için yazı yazılmasını talep etti.

Duruşmada görüşü sorulan Cumhuriyet Savcısı Osman Çakır da aralarındaki irtibat nedeniyle Beyoğlu 3. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki davanın bu dava ile birleştirilmesini istedi.

Mahkeme Heyeti, Beyoğlu 3. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki dava dosyasının incelenmesinin ardından birleştirme konusundaki taleplerin gelecek oturumda değerlendirmesine karar verdi.

Tanık Aysun Kocatürk'ün duruşma günü zorla getirilmesi için Güngören İlçe Emniyet Müdürlüğüne yazı yazılmasını kararlaştıran mahkeme heyeti, duruşmayı erteledi.

CEZA İSTEMLERİ
Beyoğlu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, sanıkların, Barış Dönmez'in 11 Mart 2004 tarihinde bir barda boğazından ve karnından yaralanması, daha sonra hastanede ölmesiyle sonuçlanan olaya karıştıkları ileri sürülerek ''kasten adam öldürmek'' suçundan 24 ile 30 yıl arasında ağır hapis cezasına çarptırılmaları isteniyor.

MİLLİYET