Gözaltına alınan Kadıköy Belediyesi Destek Hizmetleri Müdür Yardımcısı Sabri İlze'nin bankada içi altın dolu bir kasası olduğu ortaya çıktı. 
 
Kasanın içinde 455 tam altın ile ihaleyi kazanan firmalar tarafından kesilmiş 25 ve 100'er bin liralık çekler bulundu. Ayrıca altınların hangi belediye çalışanına ait olduğunu gösteren bir liste de ele geçirildi. Kasanın polis nezaretinde açıldığı sırada bir kadın bankacının listeyi yırtmaya çalıştığı öğrenildi. 
 
Polisin önceki gün Kadıköy Belediyesi'ne yaptığı operasyonda 19 kişi gözaltına alındı. Belediyedeki rüşvet çarkını çözmeye çalışan Malî Polis, gözaltına alınan isimler arasında bulunan Kadıköy Belediyesi Destek Hizmetleri Müdür Yardımcısı Sabri İlze'nin evinde arama yaptı. 
 
Aramalarda 75 bin lira nakit para bulundu. İlze'nin üst aramasında ise bir banka kasası anahtarı bulundu. Yapılan araştırmalarda, Sabri İlze'nin bankada çalışan bir kadın akrabası üzerinden kasa kiraladığı tespit edildi. İlze'nin bankacı akrabası polise, önce 'Kasa benim üzerime ancak vekaleti ve kullanımı Sabri İlze'ye ait.' dedi. 
 
Bunun üzerine polis, heyet halinde savcılık kararıyla banka kasasını açtı. Kasanın açılışı sırasında ise aynı kadın kasadan çıkan bir kâğıt parçasını hızla yırtmaya başladı. Duruma müdahale eden polis, kağıt parçalarını alarak delil torbasına koydu. Kâğıt parçasında kasadaki altınların hangi belediye çalışanına ait olduğu notu yazılıydı. Kasadan 450 adet tam altın, ihale kazanan iki ayrı firmanın Sabri İlze adına kestiği 100 ve 25 bin liralık iki çek ele geçirildi. 
 
Söz konusu belediyeye geçtiğimiz aylarda yapılan baskında da 8 adet ihale dosyası ile 15 adet ruhsat dosyasına incelenmek üzere el konulmuştu. İhale dosyası incelenmek üzere Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü baş kontrolörleri tarafından incelemeye alındı. Yapılan incelemelerde 8 dosyadan 5'inde usulsüzlük ve yolsuzluk yapıldığı belirlendi. Bu dosyalar Kadıköy Cumhuriyet Savcılığı'na gönderildi. 
 
15 adet ruhsat dosyasını ise İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü müfettişleri mercek altına aldı. Bu dosyalarda tespit edilen usulsüzlükler de Kadıköy Cumhuriyet Savcılığı'na ulaştırıldı. 
 
Operasyonlar sırasında gözaltına alınan 19 zanlıdan 7'si polis sorgusunun ardından serbest bırakıldı. Aralarında belediye çalışanları ve firma yetkililerinin de bulunduğu 12 kişinin bugün Kadıköy Adliyesi'ne sevk edilmesi bekleniyor.