Balkan ülkelerinin en popüler müziğini yayımlayan ‘Balkanika’ adlı özel TV kanalının kurduğu Balkan Müzik Ödülleri Akademisi geleneksel Balkan Müzik Ödülleri’ni dağıttı. Başkent Sofya’nın merkezindeki Aleksandar Batenberg Meydanı’nda binlerce kişinin izlediği ve Türkiye dahil dokuz ülkenin canlı olarak yayımladığı gösteride Türkiye’den Emre Aydın, Serdar Ortaç ve Manga grubu çeşitli dallarda birincilik ödülleri aldı.

‘Balkanlar’ın En İyi Şarkısı’ kategorisinde Türkiye birincisi ‘Hoşçakal’ şarkısı ile Emre Aydın seçildi. Hayranlarını selamlayan Aydın şarkısını sunduktan sonra ödülünü alırken, çalışmalarında kendisine destek veren tüm arkadaşlarına teşekkür etti. Müziğiyle Bulgaristan’da çok popüler olan şarkıcı Serdar Ortaç da ‘En İyi Performans’ dalında Balkanlar’ın birincisi oldu.

MANGA’YA BÜYÜK İLGİ

Etkinliğe katılamayan Ortaç, hayranlarına yolladığı video mesajında önümüzdeki günlerde Bulgaristan’a klip çekimi yapmak üzere geleceğini söyledi. Ödül töreni için özel olarak davet edilen Manga grubu ise sahnedeki performansıyla seyirciler arasında büyük coşku yaratırken ‘En İyi İkili/Grup’ dalında birinci seçildi.

Sofya’nın Metropolitan Oteli’nde dün düzenlenen basın toplantısına katılan Manga Grubu basın tarafından büyük ilgiyle karşılanırken bas gitarist Cem Bahtiyar, “Diğer Balkan ülkeleri arasında müziğimizi tanıtacağız. Ailem Bulgaristan göçmeni. Kendimi Sofya’da ikinci evimde hissediyorum” diye konuştu.