Aydın merkez Orta Mahalle"de yeri belirlenen yeni modern balık satış merkezinin bahara kadar yetiştirilmesiyle Osman Yozgatlı Mahallesi dışındaki tüm yerleşimlerde açıktan balık satışı engellenmiş olacak.
Konuyla ilgili olarak bilgiler veren Aydın Belediye Başkanı İlhami Ortekin, açıktan balık satışı yapılan yerlerin sürekli olarak sorun teşkil ettiğini söyledi. Bu yerlerin neden olduğu görüntü kirliği ve koku nedeniyle vatandaşlardan sürekli olarak şikayetler aldıklarını açıklayan Başkan Ortekin, “Balıkçılar Tarım İl Müdürlüğü"nün denetimi altında ancak satış yapılan tezgahlar kurulan semt pazarlarında olduğu için vatandaş gelip bize müracaat ediyor. Satış yapıldığı günden sonra ortamdan 1 hafta balık kokusu gitmiyor. 2 yıldır meslek erbaplarını ikna etmek ve yer bulmak için çaba harcıyoruz. Bu gayretlerimizin sonunda önemli bir mesafe aldık. Birkaç semt pazarındaki balık tezgahlarının dışında diğer hepsini kapalı ve devamlı satış yapılabilen modern işyerlerine taşıdık. Bu konu hem şehrin temizliği hem de çağdaş mekanlarda ve sağlıklı ortamlarda balık satışının yapılması için çok önemli” dedi.
Daha önceki örneklerinde olduğu gibi kentteki açıktan balık satışını çözmek için Aydın merkez Orta Mahalle Soğukkuyu mevkisinde yeni bir tesis daha inşa edileceğini açıklayan Başkan Ortekin, “Bu işyerlerinde hem balık satışı hem de restoran hizmeti bir arada verilecek. Böyle işletmecinin de cazip bir kar elde etmesi sağlanacak. 60 metrekarelik ortamda gereksinim duyulan her şey bulunacak. Bu tesisi yap-işlet-devret modeli ile ilimize kazandırmayı düşünüyoruz. Büyük bir ihtimalle önümüzdeki bahar aylarında burayı halkımızın hizmetine açabileceğiz. Bu sayede bu soruna da kalıcı bir çözüm bulmuş olacağız. Modern bir kent olan Aydın"da çağdaşlığı sağlamak zorundayız” diye konuştu.
Orta Mahalle"deki modern balık satış merkezinin de yapılmasının ardından Osman Yozgatlı Mahallesi dışındaki tüm yerleşimlerde açıktan balık satışı engellenmiş olacağına değinen Başkan Ortekin, bu mahallede de en kısa sürede kapalı bir balık satış merkezi oluşturarak açıktan balık satışı sorununu bir daha gündeme gelmemek üzere sonlandırma istediklerini sözlerine ekledi.