BEŞİKTAŞ"IN hocası Mustafa Denizli, ligde ikili mücadele kazanan futbolcular listesinde ilk 80"e takımından kimsenin girmeyişini önemsemiyor. Hatta bunu sisteme bağlıyor. Sivok ve Ferrari gibi 8"er maça çıkan ikilinin bile çok gerilerde kaldığı istatistiği "hikâye" bulan Mustafa hocanın temel dayanağı ise takımın oynadığı hücum sistemi. Ama FSTATS"ın ilk 10 haftada tespit ettiği rakamlar rakip kalede girilen pozisyonlar konusunda Mustafa Denizli"yi haklı çıkartmıyor...

DENİZLİ"NİN ikili mücadelede ilk 5"e 3 oyuncu sokan (Cristian, Gökhan Gönül, Bilica) F.Bahçe"nin savunma yapmasından dolayı böyle bir durumun yaşandığını belirtirken gol pozisyonu konusunda Kartal, 1 maç fazla oynayan F.Bahçe"nin tam 24 pozisyon gerisinde kaldı. Kartal hatta G.Saray"ın, Trabzon"un 13, ligin flaş ekiplerinden Bursa"nın 6 pozisyon arkasına düştü..

BU istatistiklere göre ise F.Bahçe"nin savunma yapıyor olsa bile etkili kontratak ve bol akıllı hücum yaptığı aşikâr. Beşiktaş ise rakip kalede belki çok oynuyor ancak bal yapmayan arı gibi.. Topu eveliyor geveliyor ancak pozisyona giremiyor. Bu da Nihat, Bobo birer golde kalmasından belli... Nobre de siftahsız.

ASIL DEFANSI BETON GİBİ

BİR dikkat çekici durum daha... Denizli"nin tabiriyle Beşiktaş hücum takımı ancak F.Bahçe"den daha iyi savuma yapıyor. Kartal, 9 maçta 27 pozisyon verirken (Ortalama 3) F.Bahçe de 10 maçta 34 gol fırsatını rakiplerine tanıdı. Ancak iki takım da 6"şar gol yedi.. İyi savunma yapma konusunda G.Saray ilk 7"ye bile giremedi. Özetle, hem hücum rakamları hem de defans sayıları Denizli"yi ters köşeye yatırıyor.

7 gol 7 farklı isimden

SÜPER Lig"de bu sezon sadece 10 gol (3 gol Ankara"yı hükmen yendiği için) atabilen Beşiktaş, hayâl kırıklığı yaratıyor. Gol kısırlığı çeken Kartal"da atılan 7 golün 7"sini de farklı oyuncuların atması, "Forvetler uyuyor mu?" sorusunu akıllara getiriyor. Nihat-Bobo-Nobre gibi yıldızlara sahip olan Beşiktaş"ta sadece Bobo, Ekrem, Holosko, Fink, Nihat, Tello ve Tabata gol sevinci yaşadı. / vatan