Milli Savunma Bakanlığı tarafında, Barış Pınarı Harekatı'na ilişkin son gelişmeleri açıklamak üzere basın bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Milli Savunma Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı Tanıtım Subayı Deniz Binbaşı Nadide Şebnem Aktop, Suriye'de ara verilen Barış Pınarı Harekat ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Yarbay Aktop, harekatın, Hava Kuvvetlerinin belirlenen hedeflere taarruzlarıyla başladığını, müteakiben ateş destek vasıtalarının desteğinde Kara Kuvvetleri birliklerinin sınır hattını geçmesiyle sürdüğüne işaret ederek, şunları kaydetti:

"Kara ve Hava Kuvvetleri birlikleri arasında yakın koordinasyon ve iş birliği içinde 12 Ekim'de Rasulayn, 13 Ekim'de Tel Abyad ve meskun mahalleri 3-4 gün gibi kısa bir sürede kontrol altına alınmış, 13 Ekim'de harekatımızın güney sınırını oluşturan M4 kara yoluna el atılmıştır. Harekatın başlangıcından itibaren 765 terörist etkisiz hale getirilmiş, 111 yerleşim merkezi ile yaklaşık bin 500 kilometrekarelik alan kontrol altına alınmış, 40 mayın ve 180 el yapımı patlayıcı (EYP) tespit edilerek imha edilmiştir. Ayrıca, kilometrelerce uzunlukta şehri adete bir ağ gibi sarmalayan tüneller tespit edilerek kullanılamaz hale getirilmiştir."

Kaynak: Ajanslar