Bakan Soylu, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında bombaladığı  Ankara Emniyet Müdürlüğünde düzenlenen törendeki konuşmasına, büyük bir destanı  anlatmanın kolay olmadığını belirterek başladı.

  Darbe girişiminin büyük bir ihanet, hain bir tuzak ve plan olduğunu  ifade eden Soylu, şunları söyledi:

"Bu mekan çok önemli bir mücadeleye sahne olmuştur. Biz bu ülkenin  evlatlarıyla çatışmadık. Biz bu ülkenin vatanına, milletine bağlı askerleri,  polisi ve jandarmasıyla çatışmadık. Biz o gece nüfus kağıdı bizimle aynı ama kanı  bizimkinden farklı mahluklarla, kanı bozuklarla çatıştık. Allah'a binlerce kez  şükür olsun ki o gece tek hamlede çalı çırpıyı söküp attık. Ülkemizi temizledik,  yolumuza devam ettik. Şimdi birileri yüzlerini buruşturuyor, anlatmayalım  istiyorlar, konuşmayalım istiyorlar, kabahatleri unutulsun istiyorlar. Kimse  kusura bakmasın unutamayız. Allah bizden hesabını sorar."

"Şehit ve gazilerin yaptığı fedakarlıklar unutulmaz"

15 Temmuz darbe girişimi sırasında Ankara Emniyet Müdürlüğünü korumak  isterken şehit olanlara Allah'tan rahmet dileyen Soylu, "8 yıl sonra ikiz çocuk  sahibi olup 15 Temmuz gecesi 'vatan elden gidiyor' diye evden çıkarken  'çocukların var, gitme' diyen ev halkına 'çıkanların çocukları yok mu' diye cevap  veren ve gelip şu gazi mekanın önünde şehit olan kendi halinde bir esnaf, bir  reklamcı 34 yaşındaki Ömer İpek'i unutamayız. Yine bu mekanda şehit olan 22  yaşındaki gencecik evladımız, elektrikçi Halil Işılar'ı unutamayız. 43 yaşındaki  esnaf kardeşimiz kasap Hüseyin Güntekin'i unutamayız. Bu gazi mekanda şehit olan  Ankara Emniyet'in aslanları 37 yaşındaki emniyet kısım amiri Cüneyt Bursa'yı, 29  yaşında yeni mezun gencecik evladımız Volkan Canöz'ü, 46 yaşındaki polisimiz  Hasan Gülhan'ı, 45 yaşındaki polis memurumuz Hüseyin Kalkan'ı, 26 yaşındaki polis  memurumuz Muhammet Oğuz Kılınç'ı unutamayız." değerlendirmesinde bulundu.

"Biz o gece şehadete yürümüş 250 evladımızı, meydana inmiş gazi olmuş  2 bin 703 gazimizi, şehadeti ve gaziliği yakalamak için bu bayrak için bu  milletin makus talihini ilelebet kırmak için, bu ülkenin tapusunu başkalarına  vermemek için meydanlara inmiş milyonlarca insanımızı ve yaptıkları  fedakarlıkları unutamayız." diyen Bakan Soylu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Birini daha unutamayız. Bu milletin başına geçip dünyaya kafa tutan,  diz çöktürülmek istenen şu ülkeyi yıllardır yeniden ayağa kaldıran, her türlü  vesayeti elinin tersiyle iten, zulme karşı bir büyük mücadeleyi yıllardır  sürdürdüğü için sadece bu ülkede değil, dünya mazlumlarının duasında yer edinen  ve o karanlık gecede verdiği bir talimatla başkomutanlık sıfatının hakkını veren,  kıymetli Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı da bu millet asla  unutmayacaktır."

Gösterilen fedakarlık ve kahramanlıklar karşısında kendilerine de  önemli sorumluluklar düştüğünü vurgulayan Soylu, "Demokrasimizi ve millet  irademizi tasviye etmeye çalışanlara karşı, ülkemize işgal etmeye çalışanlara  karşı, bize düşen dünyanın en büyük devletini yeniden bu topraklarda inşa ve ihya  etmek, ay yıldızlı bayrağımızı dünyanın her tarafından namusuyla nazlı nazlı  dalgalanmasını sağlayabilmektir. Konuşarak ve sadece onları anarak borcumuzu  ödeyemeyiz. Daha fazla zenginleşerek, daha fazla mazlumların yanında yer alarak  ve bize bırakılan emanetlere sahip çıkarak onlara borcumuzu ödeyebiliriz." dedi.

Soylu, Allah'ın millete bir daha 15 Temmuz yaşatmaması temennisinde  bulunarak, şehit aileleri, gaziler ve gazi ailelerinin her zaman yanlarından  olacaklarını sözünü verdi.

Törende, darbecilerin başından vurarak yaraladığı dönemin Terörle  Mücadele Daire Başkanı Turgut Aslan, kısa bir konuşma yaptı.

Tekerlekli sandalyeyle kürsüye çıkan Aslan, darbecilerin halka düşman  gibi silah çektiğini belirterek, hainlerin kaybettiğini demokrasinin ve milletin  kazandığını söyledi.

13 şehidin fotoğraflarının bulunduğu yere karanfil bırakıldı

Tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla  başladı. Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından topluca dua edildi.

  Bakan Soylu ve beraberindekiler, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında  Ankara Emniyet Müdürlüğünü korumak isterken yaşamını yitiren 13 şehidin  fotoğraflarının bulunduğu yere karanfil bıraktı. Soylu, daha sonra şehit  aileleriyle sohbet etti.

Şehit aileleri, gazi ve gazi yakınlarının onur konuğu olduğu törene,  Ankara Valisi Ercan Topaca, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, AK Parti  TBMM Grup Başkanı Naci Bostancı, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, AK Parti  Milletvekilleri Yalçın Akdoğan, Barış Aydın, Emrullah İşler ve Orhan Yegin,  Emniyet Genel Müdür Vekili Erhan Gülveren ve emniyet mensupları katıldı.