İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, " Terör örgütü, bu memleketin huzurunu kaçırmaya gücünün yetmediğini, başkalarını adına taşeronluk yapamayacağını her halde anladı. Anlayana bu kadar yeter mi bilmiyorum ama anlayıncaya kadar devam edilecek. Ne yaz ne kış, ne fırtına ne bora bizi bu yoldan döndüremez" dedi.

Eskişehir'de AK Parti Tepebaşı Merkez İlçesi 2. Olağan Kongresi'ne katılan Bakan Şahin, burada yaptığı konuşmada, terörle mücadelenin aralıksız süreceğini, PKK'nın artık milletin huzuru bozmaya cesaret edemeyeceğini belirtti. İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, "Biz büyük devletiz. 3 aydır o örgüt; bu memleketin huzurunu, milletin keyfini kaçırmaması gerektiğini, kaçırmaya gücünün yetmediğini, başkaları adına taşeronluk yapamayacağını anladı. Anlayana bu kadar yeter mi bilmiyorum, ama anlayıncaya kadar devam edilecek. Ne yaz ne kış, ne fırtına ne bora bizi bu yoldan döndüremez" diye konuştu.

Terör belasını 30 yıldır Türkiye'nin yaşadığını kaydeden Bakan Şahin, şunları söyledi:

"Ben gençken başladı bu bela. Hala devam ediyor. Geçen yüzyıldan bu yüzyıla kokmuş ideolojilerin, bu memlekete bıraktığı kötü miras var. Solculuk adına yapılan özentilerle, üretilen, türetilen bir şer örgütü, bir bölücü örgüt. Komünizm kalmadı, sosyalizm kalmadı. Lenin gitti, Stalin gitti, Castro gitti, gidiyor. Ama bunların hepsinde kokteyl oluşmuş, kötü, sapkın bir ideoloji karması üzerine kurulmuş bir ideolojik yapı, bölücü terör örgütü, 30 senedir Türkiye'yi meşgul ediyor. Tabi bu benim gencimin de

köylümün de herkesin zaman zaman başını öne eğmesine vesile oluyor."

Türkiye'nin büyük bir devlet olduğunu vurgulayan Bakan Şahin, "Biz büyük devletiz, büyük milletiz. Biz büyük bir güç sahibiyiz. Ordumuzla, polisimizle, güvenlik güçlerimizle büyük bir gücün sahibiyiz. Ben ve 61. hükümetten itibaren, geçmişten bu yana uyguladığı stratejileri yenileyerek terörle mücadelede değerlendirmesini yeniden yaparak hükümetimiz, bakanlığımız, güvenlikçilerimiz bu şer örgütüne yönelik stratejisini de operasyonunu da değiştirerek yepyeni bir anlayış ortaya koyduk. Allah'a şükür; 3

aydır, o örgüt bu memleketin huzurunu, bu milletin keyfini kaçırmaması gerektiğini, kaçırmaya gücünün yetmediğini, başkalarını adına taşeronluk yapamayacağını her halde anladı. Anlayana bu kadar yeter mi bilmiyorum? Ama anlayıncaya kadar devam edilecek. Ne yaz ne kış, ne fırtına ne bora bizi bu yoldan döndüremez" ifadelerini kullandı.

"HİÇBİR GÜÇ KARARLILIĞIMIZDAN DÖNDÜREMEZ"

Terör örgütüne destek verenlere de seslenen Bakan Şahin, şunları belirtti:

"Bizi hiçbir güç bu kararlılığımızdan döndüremez. Bunu sınır ötesi de, sınırın berisi de iyi bilsin. Okyanus ötesi ülkeler de iyi bilsin. Dünya bilsin. Bu millet; varlığını da değerlerini, değerlerin en yücesi olan devletini, kurumlarını, kültürlerini, bu topraklarda gök kubbe çökmedikçe, yer küre var olduğu müddetçe yaşatmaya inadına, şüphesiz şekilde kararlıdır. Bunu herkes bilsin. Türkiye'deki, Türkiye dışındaki hesabı olan herkes bilsin. Biz buyuz, buradayız sonuna kadar."

Şahin son olarak, "Biz hep dik durduk, dik durmaya devam edeceğiz. Biz sadece bir yerde eğiliriz, halkımızın önünde eğiliriz. Onun elini de öperiz. Ama hainlerin karşısında, bu memlekette müdahalecilerin karşısında biz hep dik durduk. Halk arkamızda olduğu müddetçe hep dik duracağız" diye konuştu.

iha