Bahçeşehir Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Enver Yücel"in de katıldığı tanıtım kokteyline, Aydın Vali Yardımcısı Cevdet Kuran, Aydın Belediye Başkanvekili Nural Pekgüzel, İl Özel İdare Genel Sekreteri H. İbrahim Aktemur, Esnaf Odaları Birliği Başkanı Hulisi Akşit ve çok sayıda eğitimci katıldı.
Sinevizyon eşliğinde kolej projesinin tanıtıldığı törende, hizmetin İstanbul"daki kolejle aynı seviyede olacağı belirtildi.
Törende konuşan Bahçeşehir Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Enver Yücel, “Üçüncü defa Aydın"dayım ve Aydın"ı çok seviyorum. Üniversitemizin bir bölümünü ya da meslek yüksekokulunu da Aydın"a açacacağımızı müjdelemek istiyorum. Çünkü Aydınlılar eğitim kalitesine inanıyor ve buna göre seçimlerini yapıyorlar. Yaptığımız tüm yatırımların karşılığını da Aydın"da alabiliyoruz. Biz ne mi yapıyoruz? Hatta çok para kazandığımızı düşünebilirsiniz. Lakin tüm kazancımızı yine eğitime harcıyoruz, başka alanlara asla gereksiz harcamamız yok. Ben kendimi çok şanslı adlediyorum. Büyük zevk ve haz alıyorum. 70 milyon nüfusu bulanan Türkiye Cumhuriyeti"nin evladı olarak yine halkımıza eğitim konusunda hizmet veriyorum. Ne mutlu. Eğitim yıllarca bu ülkede ihmal edilegelmiş. Bayanlarımızın okuma oranında Tunus, Fas ve İran"dan bile gerideyiz. O yüzden bu ülkede ne söylerseniz herkes ona inanır. Kaliteli eğitimin her yerde olmasını düşünüyorum. Öncelik devletin. Fakat zorunlu olmasına rağmen bile eğitim ülkenin her yerinde aynı standarda sahip değil. Üniversiteler arasında bile büyük farklılıklar var. Eğitimsizlik çatışma getiriyor, yoksulluk getiriyor. Yoksulluğu bitirmek eğitimle mümkündür. Biz eğitimin ne getirdiğini anlayamamışız. Eğitim zenginlik demek aslında. Amerika"da 2600 öğrencimiz var. Güney Kore dünyada dershaneciliğin en hızlı olduğu bir noktada. Eğitimsiz hiçbir şey yok. TV"de en çok ne konuşuluyorsa bunun sebebi cahillik. Türkiye"de eğitimin gündemine bir bakın Allah aşkına. Benim amacım Türkiye"yi eğitim açısından en iyi noktalara getirebilmek” dedi.
3 yıl içinde kolej sayısını 50"nin üzerine çıkarmayı hedeflediklerini söyleyen Yücel, “Aydın"ında her şey var fakat bunlarla yetinmek doğru değil. Teknolojiyi de getirmemiz lazım. Bu projeyi sırtlanan arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Biz yerel ortaklarımızla büyüyoruz. Ve bugün 6-7 bin öğretmenimiz var. Büyük bir grup olduk. Kolejimiz Aydın"a ve Aydınlılara hayırlı, uğurlu olsun” diye konuştu.
Daha sonra törene katılanlar, kokteyl salonuna geçerek sunulan ikramlardan yediler.

Fotoğraflar: Elvan ÇETİN