MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Haziran ayında yapılacak olan genel seçimlere bugün partisinin seçim bildirgesini açıklayarak resmen start verdi.

Ankara'da partililerle bir araya gelen Bahçeli'nin hedefinde ise AK Parti iktidarı ve Başbakan Recep Tayip Erdoğan vardı. Hükümetinin açıkladığı '2023 hedeflerinin' MHP'nin koalisyon ortağı olduğu 1999 yılında açıklandığını söyleyen Bahçeli, "AKP siyasi kapkaçcılığa başlamıştır" dedi.

Türkiye'nin yol ayrımında olduğunu da kaydeden Bahçeli,"Türk milleti ya seçim sandığı yoluyla AKP'yi tasviye edecek yada yolsuzluk, sosyal gerginlik, etnik bölünmüşlük ve huzursuzluk Türk milletinini katlanmaya mahkum olacağı acı bir keder haline gelecektir" dedi.

MHP liderinin seçim vaatleri arasında ise 'siyasi dokunulmazlık'ların kaldırılması dikkat çekti.

Bahçeli'nin konuşmasından öne çıkan bölümler şöyle:

TÜRKİYE YOL AYRIMINDA

"Türkiye bugün tarihi bir kavşak noktasına gelmiştir. Önümüzdeki seçimler bir dönüm noktası olacaktır. Türkiye, ülkeyi bu hale getiren, inançsız kadrolarla sandık başında hesaplaşacaktır. Türk milleti ya seçim sandığı yoluyla AKP'yi tavsiye edecek ya da Türkiye'nin etnik temelde bir ayrışma, çatışma sürecine sürüklenmesi kaçınılmaz olacaktır. Türkiye, ya AKP'ye ağır bir ders verecek ya da yolsuzluk, sosyal gerginlik ve huzursuzluk Türk milletinin katlanmaya mahkum olacağı acı bir kader haline gelecektir. Türkiye bir yol ayrımındadır. AKP'nin bundan sonra vaad edebileceği tek şey, işsizlik, yoksulluk, çatışma, etnik temelde ayrıştırılma ve bölünmedir. Türkiye'nin felakete sürüklenişinde 'dur diyecek!' tek güç milletimizin sandık başındaki milli iradesidir."

SİYASİ KAPKAÇ BENZETMESİ!

"Türkiye'deki sakat siyaset anlayışının en mümtaz örneği Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dır. Erdoğan, kimlikleri arasına siyasi kapkaçılığı da eklenmiştir. Başbakan'ın 2023 vizyonuna sarılması bunun en önemli örneğidir. 2023 beyannamesini, 1999'da MHP dile getirmiştir. Bizim 57'nci hükümet ortağı olduğumuz 2000'de ilk 10 ekonomi hedeflerini sahiplenmesi kendisi açısından bir gelişmedir. Bu gerçek ortadayken ve kayıtlara geçmişken, AKP'nin 2023'e yürüyoruz sloganını sahiplenmesi siyasi kapkaçıcılık olduğu gibi AKP'nin iflasının tescili olmuştur. Hükümetin ilham kaynağının MHP olduğu açıktır"

MHP'NİN SEÇİM BEYANNAMESİ

Seçim beyannamesini açıklamaya 'Tek başına iktidara talibiz ve milletimizin desteğini istiyoruz' sözleriyle başlayan Bahçeli, seçim beyannamesini 2011-2015, 2015-2019 ve 2023 hedefleri başlıkları altında 3 bölümde açıkladı.

2011-2015 DÖNEMİ

"2011-2015 yıllarını kapsayan birinci MHP iktidarı dönemi, onarım ve düzenin yeniden tahsis edileceği dönem olacaktır. AKP iktidarının anti demokratik, vesayetçi, hukuk tanımaz, özgürlükleri kısıtlayıcı her türlü iş, işlem ve kurumlarını ele alacağız ve bu çarpık düzene son vereceğiz. Yeni Anayasa yapmak için ne gerekiyorsa yapacağız. Terör sorunun çözeceğiz. İşsizlik sorunun çözeceğiz. Devlet teşkilatını ve demokrasiyi yeniden işler hale getireceğiz. Ekonominin yüzde 7 büyümesini ve yıllık 700 bin kişiye yeni istihdam sağlayacağız. Kişi başına geliri 14 bin dolara çıkaracağız."

2015-2019 DÖNEMİ

"2015-2019 yıllarında ise gelişme, bütünleşme ve atılım dönemi olacaktır. Bu yıllarda sürdürülebilir bir ekonomiyle, milli bütünleşme kaynaşma tesis edilecektir. Ekonominin ortalama yüzde 7 büyümesini, kişi başına geliri 19 bin dolara, ihracatımızı 300 milyar dolara yükselteceğiz."

2023 HEDEFLERİ

"2023'ün sonunda yıllık ortalama yüzde 7 büyümeyi sağlayacağız. Milli gelirimizi 2.1 milyar dolara çıkaracağız. 2023'de ihracatımız 4 milyar dolara yükseltip, 31 milyon vatandaşımızın çalışmasını sağlayacağız"

DOKUNULMAZLIKLAR KALKACAK

MHP'nin seçim beyannamesinde öne çıkan en önemli vaatlerin başında ise siyasi dokunulmazlıkların kaldırılması vardı. Bahçeli, Yüce Divan görevinin de Yargıtay içinden oluşacak bir komisyonun yürüteceğini söyledi. Yerel yönetim yapılarının güçlendirileceğini de söyleyen Bahçeli, federal yapıların oluşmasına izin verilemeyeceğini kaydetti.

"Memurun tanımı yeniden yapılacaktır. Yerel yönetim reformuyla kamu hizmetlerinin erişimi kolaylaştırılacaktır. Yerel yönetimlerin yapısı güçlendirilecek yerinden yönetim, federal yapıların oluşturulmasına izin verilmeyecektir. Siyasi ahlak yasası çıkarılacaktır. Milletvekili dokunulmazlığı kaldırılacaktır. Yüce Divan yetkisi yeniden yapılandırılacaktır. Yüce Divan'ın Yargıtay Ceza Daireleri başkanları tarafından oluşturulacak bir kurul tarafından yargılamalar yapılacaktır."