Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yurt genelinde düzenlenen “En İyi Görünümlü ve Bakımlı Okul Bahçeleri” yarışmasında Aydın"da dereceye giren ilk ve orta dereceli okullar belli oldu. Nazilli Özel Aydınlık İlköğretim Okulu"nun birinci seçildiğini yarışmada dereceye giren okullara ödülleri, yarın Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü"nde düzenlenecek olan törenle verilecek.
Konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Dindar, öğrenci davranışlarının niteliğinin arttırılması ve temel eğitimin daha nitelikli bir yapıya kavuşturması amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2004 yılından beri “Eğitimde İyi Örnekler Konferansının” düzenlendiğini söyledi. Proje uygulamalarının Türkiye geneline yaygınlaştırılmasında fayda görüldüğüne işaret eden Dindar, Bakanlığa bağlı okul ve kurumların Avrupa Birliğine (AB) üye ülkelerdeki okullar ile birlikte geliştirdikleri projelere destek sağlandığını kaydeden Dindar, “Eğitim-öğretim ortamının iyileştirilmesinde ve okul çevre ilişkisinin en yüksek düzeyde geliştirilmesinde büyük katkıları olan Okul Aile Birliklerinin okullarında gerçekleştirdikleri örnek çalışmalar ile öğrencilerimizin sağlıklı bir ortamda beslenmelerinde katkıları olan okul kantincilerinin yaptıkları örnek çalışmalar konusunda; düzenlendi. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından geleneksel hale getirilen, bu yıl da 08-10 Ekim 2008 tarihleri arasında Ankara Başkent Öğretmenevinde 4"üncüsü düzenlenecek olan "Eğitimde İyi Örnekler Konferansının" konusu en iyi görünümlü ve bakımlı okul bahçeleridir. Eğitimde İyi Örnekler Konferansına sunulmak üzere Milli Eğitim Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı tarafından Türkiye genelinde "En İyi Görünümlü ve Bakımlı Okul Bahçesi Yarışması" düzenlendi. Bu amaçla ilimizde de düzenlenen yarışmaya müracaat eden okul ve kurumların müracaatlarını değerlendirmek üzere Aydın Valiliği tarafından "İl Değerlendirme Komisyonu" oluşturuldu “ dedi.
Aydın merkez ve ilçe değerlendirme komisyonlarına toplam 35 okulun müracaat ettiğini açıklayan Dindar; merkez ve ilçe değerlendirme komisyonlarınca 26 Mayıs–06 haziran 2008 tarihleri arasında yapılan değerlendirmeler sonucunda 13 ilçe birincisinin il değerlendirmesine katılmaya hak kazandığını duyurdu. İl Değerlendirme Komisyonu üyelerinin ilin en iyi görünümlü ve bakımlı okul bahçesini seçmek üzere 10-12 Haziran 2008 tarihlerinde okul bahçelerini yerinde görerek değerlendirmelerini yaptığını hatırlatan Dindar, Aydın"da “En İyi Görünümlü ve Bakımlı Okul Bahçesi” seçilen Nazilli Özel Aydınlık İlköğretim Okulu bahçesinin Ankara da yapılacak olan final değerlendirmelerine katılmaya hak kazandığını belirtti.
Özel Aydınlık İlköğretim Okulu"nun birinci olduğu değerlendirmede sıralama şu şekilde oluştu: Atça Ali Sönmez İlköğretim Okulu, Aydın Özel Yesevi Koleji, İncirliova Hacıaliobası İlköğretim Okulu, Söke Özel Havva Güven İlköğretim Okulu, Kuşadası Özel Naci Akdoğan Koleji, Çine Fevzipaşa Sevim Kalkan İlköğretim Okulu, Köşk Çiftlik İlköğretim Okulu, Bozdoğan İsmet Sezgin ATL ve METEM, Karacasu Lisesi, Germencik Himmet Çondur Cumhuriyet İlköğretim Okulu, Buharkent Kamilpaşa İlköğretim Okulu ve Karpuzlu Vakıfbank İlköğretim Okulu.