Vakit gazetesi, geçtiğimiz pazartesi günü Deniz Kuvvetleri Komutanlığı emrinde görevli bir personelin, başta Genelkurmay Başkanlığı olmak üzere tüm kuvvet komutanlıklarına bir rapor gönderdiği, bu raporda, MSN kayıtlarına yer verildiği ve ailenin özel hayatına ilişkin iddiaların yer aldığını yazdı.
Önceki günkü Akşam gazetesi ise, Eren"in İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesi öğrencisi kızları A."nın aşırı sol gruplarla arkadaşlık etmesi üzerine istifa ettiği öne sürüldü.
Bu haberler üzerine Baha ve S. Eren"in yakın çevresine, “Biz zaten olayların dışındayız. Bizim hakkımızda yalan yanlış şeyler yazılıyor. Hepsi gerçek dışı. Bu kadar olamaz, Bütün o MSN görüşmeleri de uydurma” dediği öğrenildi.

"Dinlemeden şüphelenmedik"
Yasadışı dinlemeden hiç şüphelenmediklerini ya da hissetmediklerini anlatan ailenin, avukatlarıyla irtibata geçtikleri ve hukuki haklarını kullanacaklarını açıkladığı belirtildi. Eren ailesinin ayrıca Vakit gazetesine tazminat davası açma hazırlığı içinde olduğu kaydedildi.
Baha Eren"in yakın çevresine “Benim ordudan ayrılış nedenim ailevi konular, rapor falan yok. Kendimiz bile yazılanlara şaşırdık” dediği bildirildi.
Milliyet