Cem'in saklanmasına yardım edenlerin tespiti amacıyla dün 5 kişi gözaltına alınırken, kaçışı organize ettiği öne sürülen tutuklu baba Nida Garipoğlu, bir kez daha sorgulanacak.
Kafası testere ile kesildikten sonra cesedi çöp konteynırına atılan 18 yaşındaki Münevver Karabulut'un katil şüphelisi olarak aranırken Cem Garipoğlu'nun saklanmasına yardım edenlerin tespit edilmesi amacıyla başlatılan operayon kapsamında 5 kişi gözaltına alındı. Cinayet günü yaptığı telefon görüşmeleriyle Cem'in kaçışını organize ettiği öne sürülen tutuklu baba Nida Garipoğlu, bir kez daha sorgulanacak.
Cem'in babası Nida Garipoğlu'nun şoförü ile şoförün eşinin de aralarında bulunduğu 4 kişi İstanbul'da gözaltına alındı. Bu kişiler Asayiş Şube Müdürlüğü'nde Cem'in 197 gün nasıl saklandığı konusunda sorguya alındı.

BEKLİYORDUM ZATEN...

Cem Garipoğlu'nun ailesinin satın alma işlerine baktığı belirtilen 47 yaşındaki Mehmet Karakayalı, bayram için geldiği memleketi Adana'da gözaltına alındı. Eşi ve çocuklarını oturduğu evinden bugün sabah Adana polisi tarafından gözaltına alınan Mehmet Karakayalı'nın ilk sözleri, 'Beni ne zaman gelip alacaktınız diye bekliyordum' demek oldu. Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen ve Garipoğlu ailesinin satın alma işlerini yürüttüğü belirtilen Karakayalı, karayoluyla İstanbul'a gönderildi.

BABA YENİDEN SORGUDA

Cem Garipoğlu'nun babası Mehmet Nida Garipoğlu'nun yeniden ifadesine başvurulacak. Gömleğinde tespit edilen kan lekesinin Münevver Karabulut'a ait olduğu belirlenince adam öldürmeye iştirak suçundan 27 Nisan 2009'da tutuklanan Mehmet Nida Garipoğlu'nun ifadesinin alınması için İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'nca Silivri Cezaevi'ne faks gönderildi. Baba Garipoğlu'nun olay günü yaptığı telefon görüşmeleri nedeniyle Savcı Faruk Erşen Yılmaz tarafından ifadesinin alınacağı öğrenildi. Dün itibarıyla cinayetle ilgili gözaltına alınan 5 kişinin isimleri şunlar: Mehmet Karakayalı, Ahmet Batur, Kamuran Batur, Habib Kurt, Hakan Çiçek.

Cem Garipoğlu'nun ifadelerine göre hareket eden polis, telefon ve diğer delilleri değerlendirerek, sanıkları sorgulamaya başladı. Gece boyunca teker teker ifadeleri alınan kişilerin yardım ve yataklık suçundan gözaltına alındığı ve bu suçu besleyecek telefon görüşmeleri ve diğer delillerin bulunduğu ileri sürüldü.

KEMİK YAŞI TESPİTİ

Münevver'in babası Süreyya Karabulut, katil zanlısı Cem Garipoğlu'nun kemik yaşının tespiti için avukatı ile birlikte savcılığa başvurdu. Baba Karabulut'un sanığın arandığı dönemdeki iddialarına ilişkin de ifade verdiği belirtildi. Avukatı Rezan Epözdemir ile birlikte İstanbul Adliyesi'ne gelen Süreyya Karabulut, soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Faruk Erşen Yılmaz ile görüştü. Yaklaşık 3 saat adliyede kaldıktan sonra çıkışta basın mensuplarının soruları üzerine bir açıklama yapan Avukat Rezan Epözdemir, 17 yaşından büyük olduğunu öne sürdükleri Cem Garipoğlu için kemik yaşı testi talep ettiklerini kaydetti.


Ahmet için İzmir'de otel basıldı

Münevver Karabulut'un katil zanlısı Cem Garipoğlu'nun saklanmasına yardım ettiği iddia edilen “Ahmet” isimli eski askerin İzmir'de bulunduğu iddiaları üzerine bir otele baskın yapıldı. Otelde kalan iki kadın gözaltına alındı. İhbar üzerine Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği'ne bağlı ekipler, Basmane semtindeki otele giderek kayıtları inceledi. Polis şüphelendikleriyle tek tek görüştü. Ekipler, otelde kalan 2 kadını, ifadelerini almak için Asayiş Müdürlüğü'ne götürdü. Bu iki kadının daha sonra serbest bırakıldığı bildirildi.


Sakallarına veda etti

Cem Garipoğlu'nun avukatı Aytekin Kaya, tutuklandıktan sonra ilk kez müvekkilini ziyaret etti. Görüşmenin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan avukat Kaya, Cem Garipoğlu'nu daha dinlenmiş gördüğünü söyledi. Cem'in cezaevine girdiği günden beri tek kişilik koğuşta kaldığını söyleyen Avukat Kaya, diğer mahkumlara nasıl davranılıyorsa müvekkiline de o şekilde davranıldığını söyledi. Kaya, teslim olduğunda uzamış sakallarıyla dikkat çeken Garipoğlu'nun tıraş olduğunu da sözlerine ekledi./yeni şafak