Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesinde, Anadolu Mahallesi"ndeki olayda ayrı yaşadığı eşi 3 çocuk annesi Hanife E."yi (39) çok sayıda bıçak darbesiyle öldürmekten tutuklanan Yaşar E."nin (41) yargılanmasına devam edildi.

Ertaş, duruşmadaki ifadesinde pişman olduğunu belirterek, eşi ile arasında sorunlar olduğunu, kızının bazı özel durumları nedeniyle de sık sık tartıştıklarını ileri sürdü.

Duruşmada tanık olarak dinlenen sanığın kızı Yonca ise babasının sık sık annesi ve kendisine kötü davrandığını söyledi.

"Anneme nasıl kıydın" diyerek babasına tepki gösteren Yonca, "Ben daha önce telefonla tanıştığım Urfalı birine kaçtım. Bunun üzerine babam beni gelip, Urfa"dan geri aldı. Daha sonra beni para karşılığı Kavak ilçesinde başka birine evlenmek için sattı. Ben bu kişinin evinden kaçtım. Babam bu kez beni Ayvacık ilçesinde birine sattı. Ben yine kaçtım. Ablamı da para karşılığı satmıştı. Bunun için annemi sürekli dövüyordu. Bunun üzerine annem Samsun"a kaçarak akrabamızın evinde kaldığı sırada, babam Samsun"a geldi. Annemle konuşma bahanesiyle beni evden döverek kovdu. Kovduktan sonra annemi bıçakla öldürdü. Bizi köpek satar gibi satıyordu" diye konuştu.

İfadelerin ardından dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için duruşma ertelendi.

Milliyet