Adana'da sokak ortasında 11 yerinden bıçaklanarak öldürülen Mustafa Omur'un (26) öldürülürken katil zanlısına "Baba yapma, bir daha yapmam" diye yalvardığı ortaya çıktı. Yargılanmaya başlayan 4 katil zanlısından Mustafa Tekin (26) cinayeti arkadaşı Cesaret Çakar'ın işlediğini itiraf ederken, görgü tanığı da, "Yerdeki kişi ?baba yapma' diye yalvarıyordu" dedi.

Kayalıbağ Mahallesi 26004 sokak girişinde 26 Mayıs'ta Mustafa Omur, bıçaklanarak öldürülmüş halde bulundu. Cinayet bürosu ekipleri yaptıkları araştırmada, olay günü Omur'u evinden aldıkları belirlenen, arkadaşları Cesaret Çakar (26), Mustafa Tekin (26), Ümit Vural (28) ve Uğur Kan'ı (27) gözaltına aldı. Olaydan sonra tutuklanan Çakar ve Tekin ile kendilerine yardımcı oldukları iddia edilen tutuksuz Vural ve Kan'ın yargılanmalarına Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlandı.

İTİRAFTA BULUNDU: "ÇAKAR ÖLDÜRDÜ"
Müzisyenlik yapan ve hakkında müebbet hapis cezası istenen katil zanlılarından Tekin itirafta bulunacağını belirterek diğer sanıkların salondan çıkartılmasını istedi. Sanıkların çıkartılmasının ardından savunmasını yapan Tekin, cinayeti Çakar'ın işlediğini iddia etti. Olay günü çocuğunun rahatsızlandığını belirten Tekin, "Taksi ararken Cesaret ile karşılaştım. Ufuk'un arabası olduğunu söyledi. Birlikte gidip arabayı aldık. Cesaret (5 dakikalık işimiz var, sonra çocuğunu hastaneye götürürsün) dedi. Yolda Mustafa Omur'u görüp arabaya aldı. Bir süre sonra Cesaret ile Mustafa konuşmak için araçtan indi. Konuşurlarken birbirlerine girdiler. Ayırmaya gittim. Mustafa'da bıçak darbeleri vardı. Cesaret'in de eli kesilmişti. Cesaret'i arabaya bindirdim. İnip, gidip Mustafa'ya tekrar vurdu. Cesaret'i hastaneye götürdüm, polisler bizi yakaladı" dedi.

"POLİS SUÇU ÜZERİME ATTI"
Daha sonra diğer sanıklar Çakar ve Vural salona alındı. Hakkında müebbet hapis cezası istenen Çakar, suçlamayı kabul etmedi. Polisin suçu üzerine attığını iddia eden Çakar, "Olay gecesi ben alkollüydüm. Ağabeyim ile kavga etmiştim. Mustafa ile Uğur beni hastaneye götürmüştü" diye konuştu.

Cinayete yardımcı olduğu için 15 yıl hapis cezası ile yargılanan Vural da, olay sırasında araçta olmadığını öne sürdü. Diğer sanık Tan ise duruşmaya gelmedi.

"BABA YAPMA DİYE YALVARIYORDU"
Sanıkların savunmalarının ardından tanıklar dinlendi. Olayın tek görgü tanığı H.Ç. (52), cinayetin evinin önünde meydana geldiğini belirterek, "O gün sokak lambası bir yanıp bir sönüyordu. Olay anında da sönüktü. Bir kişi bir kişiye vuruyordu. Yanında bir kişi daha vardı. Yerde yatan kişinin eli sarılı idi. Ona bir kişi vuruyordu. Yerdeki kişi (Yapma baba, yeter) diye yalvarıyordu. Ben, babanın oğlunu dövdüğünü zannettim. Bu arada üçüncü kişi ise (Yeter artık) dedi. Vuran kişi arabaya doğru gidip tekrar gelip birkaç kez daha vurdu" diye ifade verdi.

"OĞLUMA NASIL KIYDINIZ?"
Öldürülen gencin annesi Servet Omur (57), sanıklara "Oğluma nasıl kıydınız?" diyerek bağırdı. Duruşma, tutuksuz sanık Kan ile tanıkların dinlenmesi için ertelendi.

habertürk