AYDINPOST HABER SERVİSİ-Aydın Ticaret Odası"nın 3 yıl önce almış olduğu IV. Dönem Oda Akreditasyon sertifikası yenilendi. AYTO Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Hakkı Dokuzlu ile Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Bülent Gündüz"ün katıldığı törende TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve TOBB Başkan Yardımcısı Akreditasyon Kurul Başkanı Halim Mete tarafından yenilenen belge verildi.
Kalite yolculuğuna Mart – 2005"de ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemine dahil olarak başlayan Aydın Ticaret Odası, Adana Sanayi Odası, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası, Balıkesir Ticaret Odası, Bodrum Ticaret Odası, Çorum Ticaret ve Sanayi Odası Düzce Ticaret ve Sanayi Odası, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası, Isparta Ticaret ve Sanayi Odası, İzmit Ticaret Odası, Kayseri Ticaret Odası, Malatya sanayi ve Ticaret Odası, Ordu Ticaret ve Sanayi Odası, Salihli Ticaret ve Sanayi Odası ile Van Ticaret ve Sanayi Odası IV. Dönemde 2007 yılında Akreditasyon sistemine dahil olmuştu.
Akreditasyon sisteminin temel amacının oda ve borsaların üyelerine kaliteli hizmet vermek olduğunu ifade eden AYTO Genel Sekreteri Alaattin Arslan, “ Kalite ve akreditasyon kavramlarının ana temasını sürekli iyileştirme oluşturmaktadır. Aydın Ticaret Odası yönetimi ve çalışanlarının da temel hedefi sürekli iyileşen bir hizmet ve yönetim sistemi anlayışıdır. 05.11.2007 tarihinde bizim akredite bir oda olduğumuz tescillenmiş, hizmet ve kurumsal kalitesinin Avrupa ülkelerindeki emsallerinin seviyesinde olduğunun kanıtı olan TOBB Oda/Borsa akreditasyon sistemine dahil olmuştuk. Akreditasyon dinamik ve yaşayan bir süreç, Aydın Ticaret Odası olarak hizmet kalitesini daha da ileriye götürmek için çalışmalarımızı aralıksız sürdürdük. Akredite sertifikamız Aydın Ticaret Odası"nın Avrupa"daki herhangi bir odanın vermiş olduğu üst noktadaki hizmet kalitesinin aynısını verebildiğinin belgesidir. Bu da bizim için gurur verici bir durum, sorumluluklarımızın çıtasının çok daha büyüdüğüne inanıyorum. Çünkü AB ülkelerindeki odalarla aynı kalitede, aynı standartta, aynı hız ve uygunlukta yaptığını ve her geçen gün daha iyisi için yeni hedefler belirlediğini belgelerle kanıtlamaktadır” dedi.