Türk – Alman Ticaret ve Sanayi Odası"nın (TATSO) 7. Olağan Genel Kurul Toplantısı Köln Ticaret ve Sanayi Odası"nda yapıldı. TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve beraberinde Ticaret Odaları, Sanayi Odaları ve Ticaret Borsaları başkanlarından oluşan 130 kişilik kalabalık bir heyet ile genel kurul toplantısına katıldı. Aydın Ticaret Odası Başkanı İ. Hakkı Dokuzlu, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bülent Karakuş, Uşak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Karaman, Uşak Ticaret Borsası Başkanı Yıldıray Akdoğan, Kütahya Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Altınkaya, Afyon Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Mürsürler, Milas Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Enver Tuna, Ayvalık Ticaret Odası Başkanı Rahmi Gencer, Aliağa Ticaret Odası Başkanı Adnan saka ve Menemen Ticaret Odası Başkanı Yılmaz Güral olmak üzere Ege Bölgesi Oda Başkanlarının hemen hemen tamamının katılımı ile gerçekleştirildi.
Açıklamasında, Türkiye"nin Dünyanın 16., Avrupa"nın 6. Büyük ekonomisi olduğunu kaydeden TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu “Türkiye"nin İtalya ve Çin arasındaki sanayi devi olan bir ülke konumunda ve en hızlı büyüyen iki ülkeden birisidir”dedi.
Türk – Alman Ticaret ve Sanayi Odası başkanlığına yeniden seçilen Rainhart Freiherr von Leoperthing de Türkiye"nin Avrupa için bir şans olduğunu, AB"nin hiçbir şekilde hristiyan klübü olmadığını ifade etti.
Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bülent Karakuş ise “Almanya"da 3 milyon Türk yaşıyor, ve burada yaşayan Türkler"den 80 bin girişimci bulunmaktadır. Sıfır sermaye ile gelen bu insanların bugün 400 bin Türk ve Alman"ı istihdam ediyor. Ege Bölge Odalarının tamamına yakın kısmının toplantıya katılmış olmasının bu genel kurulda girişimci arkadaşlarımıza güç vermiştir “ dedi.
Aydın Ticaret Odası Başkanı i. Hakkı Dokuzlu,“ Burada girişimci olan arkadaşlarımız, yıllar önce Almanya"ya işçi olarak gelen kişilerin ya çocukları ya da torunlarıdır. İşçi olarak “0” sermaye ile gelen Türkler, bugün vergisini ödeyen, istihdam sağlayan kişiler olmuş, Alman ekonomisinde söz sahibi olmuşlardır. Bizde bundan gurur duyuyoruz. Bizler Oda Başkanları olarak, Anavatan"dan Almanya"da yaşayan Türk Girişimcilerimize destek olmak için bu toplantıya katıldık” diye konuştu.