Aydın İl Genel Sekreteri Halil İbrahim Aktemur, Aydın iline kültürel, turizm ve ekonomik anlamda bir ivme kazandıracak olan Ayter Projesi"nin bir an önce bitirilmesi için başta Aydın Valiliği olmak üzere belediye, kamu kurum ve kuruluşları ile birlikte şirket yönetim kurulunca gerekli hassasiyet ve özen gösterilmekte olduğunu belirtti.
Aydın merkez Ilıcabaşı mevkiinde inşaat çalışmaları devam Ayter Projesi ile ilgili olarak Belediye Başkanı İlhami Ortekin"in ortaya attığı iddialara değinen Halil İbrahim Aktemur, projeye Aydın İl Özel İdaresi"nin yüzde 98 ve Aydın Belediyesi"nin de yüzde 1 oranında ortaklığı bulunduğunu söyledi. Aydın Tarımsal Turizm ve Jeotermal Sistemleri AŞ"ye ait yaklaşık 142 bin metrekarelik taşınmaz üzerinde termal tesis, alışveriş merkezleri, hamam, spa ve kür merkezi yapılmasına yönelik hazırlanan şartname ve ilan çerçevesinde teklifi değerlendirmeye alan İdeal İnşaat Taahhüt Madencilik AŞ ile 16 Ekim 2006 tarihinde sözleşme imzalandığını hatırlatan Aktemur, “Bu sözleşmeye inşaat ruhsatının alındığı tarihten itibaren bir yıl içinde alışveriş merkezi hizmete girecek, aynı zamanda bu taşınmaz üzerinde kabası bitmiş müzenin de dış cephe imalatları bitirilerek iç tefrikatı için hazır hale getirilecek ayrıca alışveriş merkezinin hizmete girmesine müteakip 30 ay içerisinde bitirilmesi kararlaştırılmıştır. Arsa üzerinde Tedaş pilon yerleri, trafo yerlerinin tespiti, enerji nakil hatlarına yönelik irtifak hakkının tapu kayıtlarından kaldırılması ile taşınmazın yanından geçen kanal ile ilgili pürüzler Milli Emlak Müdürlüğü nezrindeki girişimler sonucu ortadan kaldırılmış, Belediye Başkanlığınca iki kez imar plan değişikliğine gidilmiş olması gibi etkenler ve bunun sonucunda şirketle yeniden plan, proje ve kaynak teminine yönelik karşılıklı olarak yapılan görüşmelerin zamana yayılması, yine bu arada yaşanan küresel mali kriz ile taşınmazın yanı başında benzer bir projenin de hayata geçirilmiş olması da, yüklenici şirket tarafından inşaat ruhsatına başvurulmasının gecikmesine sebebiyet vermiştir” dedi.
Ayter AŞ tarafından konunun takip edilerek, şirket yetkililerine ihtarname gönderildiğine değinen AKtemur, “Projenin bir an önce başlatılarak hayata geçirilmesi talep edilmiştir. Bugün itibarı ile iki taraf açısından sözleşme hükümlerinin geçerli ve yürürlükte olduğu, şirketin proje karşılığı gerekli teminatı aldığı, projenin hayata geçirilmemesi yönünde bir işlem ve kararlılığın bulunmadığı ifade edilmiştir. Taraflar arasında yapılan en son toplantıda, Aralık 2008 tarihi itibariyle inşaat ruhsatının ilgili belediyeden alınacağı ifade edilmiştir. Ayrıca yine şirket yetkilileri ile nihai karar verilmesini teminen Aralık ayında bir toplantının yapılması kararlaştırılmıştır. Aydın iline kültürel, turizm ve ekonomik anlamda bir ivme kazandıracak olan bu projenin bir an önce bitirilmesi için başta Valilik, Belediye kamu kurum ve kuruluşları ile birlikte şirket yönetim kurulunca gerekli hassasiyet ve özen gösterilmektedir” diye konuştu.