AYDINPOST HABER SERVİSİ/Murat UÇKAÇ-Aydın İl Sağlık Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen basın toplantısında Hüsnü Tırpancı ve Şenol Okur'un yanı sıra bir grup doktorda hazır bulundu. İlk olarak img_2984.jpgkonuşan İl Sağlık Müdürü Hüsnü Tırpancı, Gaziantep ilindeki Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi'nde görevli Göğüs-Kalp Damar Cerrahı Uzmanı Op. Dr. Ersin Arskan'ın servisteki odasında bıçaklı saldırıya uğramasının ardından hayatını kaytbetmesi bizleri derinden üzdü. İnsan hayatına hizmet eden sağlık kurumlarımızda kendini insan sağlığına adamış meslektaşlarımızın böylesine alçak bir saldırı sonucu hayatını kaybetmiş olması vicdan sahibi hiçbir kimsenin kabul edemeyeceği bir durum. Bu tür saldırılar tüm sağlık personelinin çalışma koşullarında ve hizmet süresince büyük sıkıntılara yol açmakta, oluşan her şiddet olayı sonrası sağlık çalışanlarımız olumsuz etkilenmektedir. Tüm sağlık çalışanlarımızın insan sağlığı konusundaki üstün gayretlerinin her türlü takdirin üzerinde olması gerekmektedir" dedi. 
 
SALDIRIYA UĞRAYAN İZZETTİN TÜRKASLAN’A YILIN HEKİMİ ÖDÜLÜ
Tırpancı, Aydın Atatürk Devlet Hastanesi’nde geçtiğimiz yıl meydana gelen bir olayda, bir hasta yakını tarafından saldırıya uğrayan ve bir süre tedavi gören Genel Cerrahi Uzmanı İzzet Türkaslan’ın görevine devam ettiğini söyledi. Türkaslan’ın 14 Mart Tıp Bayramı’nda Aydın’da yılın hekimi olarak ödül aldığını belirten Tırpancı, “Arkadaşımız yine ameliyatlarına girmeye devam ediyor. İzzettin Türkaslan’da her hekim arkadaşımız gibi vatandaşlarımızın hayat kalitesini artırmak için çalışıyor” diye konuştu.
 
Bu tür saldırıların aslında toplumun sağlığına yapılan saldırılar olduğunu ifade eden Halk Sağlığı Müdürü Şenol Okur, "Büyük özveriyle çalışan sağlık personelinin şevki kırılmakta, sağlık hizmetinin kalitesi ve verimliliği azalmaktadır. Baskı altında verilen hizmetin ne kadar faydalı olacağı da hesaba katılmalıdır. Vatandaşlarımız bu kara günümüzde, sağlık camiamıza sahip çıkmalı, sağlık personelinin üzerindeki baskıyı ve iş yükünü değerlendirerek anlayış göstermelidir" dedi.
 

aydinpost-facebook.20120414234532.jpg

aydinpost-twitter.jpg

img_2991.jpg