Açılışa Vali Yardımcısı Ömer Faruk Günay, Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan, Efeler Kent Konseyi Başkanı Tuncay Erdemir ile Şükrü Tül’ün annesi, eşi ve Aydınlı vatandaşlar katıldı.

Şükrü Tül’ün yaşamı boyunca emek vererek toparladığı ve bir araya getirdiği fotoğrafların sergisinde adeta Aydın’ın ilk çağlardan günümüze kadar olan tarihine ışık tutan bilgilere ve belgelere yer verildi.

Açılış konuşmasını yapan Şükrü Tül’ün eşi duygulu anlar yaşadığı konuşmasında emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti.

Tuncay Erdemirkendisini tanıdığını belirttiği ŞÜkrü Tül’ü ‘’3 yıl önce kendisini tanıma fırsatı bulduğum bilge bir insandı Şükrü Tül. Arkeologtu ama bilimin ve sanatın her alanında yaşama bir bütünlük katan değerli bilim insanlarından biriydi’’ sözleriyle andı.

Mesut Özakcan konuşmasında ‘’ Doğal ve kültürel değerlerimize sahip çıkmak, yaşadığımız yeri tanımak önemlidir. Gelecek nesillere Aydın tarihi ile ilgili ışık tutacak bu belgeler ile Aydın’ın Görsel Tarihi sergisi halkımıza hayırlı olsun. 2015 yılında kaybettiğimiz Şükrü Tül’ün adını Kuyucu Mahallesin’de bir parka vererek hatırasını yaşatmaya da devam ediyoruz ‘’ dedi.

Vali Yardımcısı Ömer Faruk Günay eserler bırakmanın önemine değindiğini konuşmasında Atatürk’ü de andı.

’Şükrü Tül’ü şahsen tanımıyor olmama rağmen değerli annesi ile tanıştım ve elin öpme fırsatı buldum. Şükrü beyi tanımıyorum ama bugün burada bu eserlerle bana tanıtıldı. Bir anlamda hayatını sürdürüyor. İnsan dediğini belli bir süre yaşar ve gider. Şükrü bey eğer böyle bir koleksiyonu toplamasaydı bizler bugün bir araya gelip Aydın’da yüz sene önce ne neredeydi insanlar nasıl giyinirdi bilemezdik. O nedenle bir konuda ilgi duyan bir insanın topluma ve kültüre katkısını görüyoruz. Insanoğlu gidiyor geriye bunlar kalıyor işte. Atatürk’ün de en kıymet verdiği şey cumhuriyetti, ‘Benim naciz bedenim elbet bir gün toprak olacaktır. Fakat Türkiye Cumhuriyeti, ilelebet payidar kalacaktır’ inşallah öyle olur’’ dedi.

Sergi 17 Mart Cumartesi gününe kadar açık kalmaya devam edecek.

dsc_0054.jpgdsc_0055.jpgdsc_0094-001.jpg

Aydınpost ANDROID'de TIKLA İNDİR!   Aydınpost APPSTORE'da TIKLA