Başak Koleji konferans salonunda gerçekleştirilen Jeotermal Gerçeği Çalıştayında, bölgedeki jeotermal kuyu ve santrallerinin çevreye etkileri ele alındı.
Toplantıya katılan Efeler Belediye Başkanı Fatih Atay ve Germencik Belediye Başkanı Fuat Öndeş’in sözleri oturumu izleyenlerin dikkatinden kaçmadı.
KOŞULLARI YERİNE GETİREN FİRMALARA RUHSAT VERMEK DURUMUNDA KALIYORUZ
Germencik Belediye Başkanı Fuat Öndeş, “Daha dün Hıdırbeyli’de zeytin ağaçlarını kestiler. Hemen müdahale ettik zabıta ekibimiz gereken tutanağı tuttu ve yaptırımı uyguladı. Kesin cezayı dediler. JES firmaları fütursuz davranıyor. Üstelik memlekette zeytin ağacını koruma kanunun bile var. Aydın’da her şey çok fazla ama yan yana gelme konusunda sorunumuz var. Temiz enerji ihtiyacımız olabilir. Ülkedeki kaçak elektriğe mâni olsak JES’e ihtiyacımız olmaz. Yerin altını satan devlet. Enerjiye karşı değiliz ama firma tüm koşulları sağlayıp önünüze geldiği zaman ruhsat vermek zorunda kalıyorsunuz. Şayet devletimiz ruhsatsız santralden çıkan elektriğe fatura kesmesine izin vermezse bu firmalar mecburen bu işi olması gerektiği gibi yapacaklar. Ben bu politikanın en baştan itibaren değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum” dedi.
MAL VARLIĞIMA EL KOYSALAR DA RUHSAT VERMEYECEĞİM
Efeler Belediye Başkanı Fatih Atay da, “Jeotermaller zararlı mı değil mi önce bunu tespit etmeliyiz. Ben zararlı olduğu kanısındayım. Ve bugün devletin yapamadığını TMMOB yapıyor. Sizleri temiz bir çevrede yaşatmak bizim görevimiz. Her şeyi göze alarak gerekirse tüm malvarlığıma el koysalar bile JES’lere ruhsat vermeyeceğime söz veriyorum. Yerel seçimde benimle birlikte 3 aday yarıştı. Benim dışımda diğer iki aday da JES’lere ruhsat veren isimdi. Dün onlara oy verip de bugün burada ağlamaya kimsenin hakkı yok. Evet bizim denetleme yetkimiz yok. Ama yetkisiz insanlar olarak da susmayacağız.  Hakkımızı savunacağız. Sonuna kadar da Efeler Belediyesi olarak eylemlerinizde ben de, araçlarımız da, elemanlarımız da sizin emrinizde” diye konuştu.

Öte yandan Başkan Atay’ın kürsüye çıktığı sırada Ayçep Platformu Başkanı Mehmet Vergili’nin “İtiraz ediyorum, Fuat Başkan ruhsat verdiğini söylüyor” deyince salonda bir an sessizlik yaşandı. Fatih Atay “Ne diyorsun Vergili, bir şey mi oldu?” diye sordu. Mehmet Vergili tekrar “Fuat Başkan ruhsat verdiğini itiraf ediyor, çevreciler olarak itiraz ediyoruz” sözleri salondakilerce de duyuldu.

Aydınpost ANDROID'de TIKLA YÜKLE! Aydınpost APPSTORE'da TIKLA YÜKLE!