Öğrencilerin yaz kursları ile gelişme, dinlenme ve eğlenmeleri için mevcut  tesisler yeterli mi?

Okullar kapandı, öğrenciler tatile girdi ve 1 Temmuz itibariyle yabancı dil, matematik, futbol, voleybol, basketbol, tenis, yüzme, satranç ve gitar dallarında yaz kursları açıldı.

Öğrencilerin yaz kursları ile gelişme, dinlenme ve eğlenmeleri için mevcut tesisler yeterli mi?

Aydın Büyükşehir Belediyesi, Efeler Belediyesi ve Gençlik ve Spor Müdürlüğü'nün yaz kursları konusunda yeterli tesislere sahip olmadığını üzülerek belirtmek isterim.

Aydın Gençlik ve Spor Müdürlüğü ile Aydın Büyükşehir Belediyesi, tesis yönünden diğer illerle kıyaslanamayacak kadar kötü durumda.

Yaz spor okulları afişlerini görünce Aydın tesis zengini gibi görünse de, gerçekte öyle olmadığı ortada.

23 yıllık AK Parti iktidarı ve 15 yıldır yerel iktidar olan CHP'li belediyelerin, yeni spor tesisleri yapamadıkları ortada.

Gençlik ve Spor Müdürlüğü, yaz kurslarında salon olarak Aydın Büyükşehir Belediyesi'ne göre daha şanslı, fakat futbol sahası ve yüzme havuzları yok.

Gençlik ve Spor Müdürlüğü'nün Adnan Menderes Stadyumu girişinde kamyon kasasından bozma prefabrik bir sözde yüzme havuzu vardı. Ancak soyunma kabinleri yoktu.

Gençlik ve Spor Müdürlüğü, 20 yıldır çürüttüğü Pınarbaşı yüzme havuzlarının yapımını gerçekleştiremediği için, yüzme kursları için 1 Ağustos itibariyle ADÜ yüzme havuzlarını kullanacağını belirtiyor.

ADÜ yüzme havuzları da gerekli bakım ve onarımlar zamanında yapılmadığı için, kullanıma uygun hale getirilip 1 Ağustos'a yetiştirilmeye çalışılıyor.

Aydın Büyükşehir Belediyesi, yaz kursları için salon sporları alanında Yörük Ali Efe Tesisleri ile Bedesten Çarşısı'nın 4. katını kullanıyor. Yüzme kursları için ise Atatürk Yüzme Havuzu'nu kullanacak.

Aydın Büyükşehir Belediyesi, Fatih Mahallesi'nde bulunan yüzme havuzunu uzun zamandır kullanmıyor. 

Fatih Mahallesi'nde bulunan yüzme havuzu atıl durumda çürümeye terk edilmek yerine Efeler Belediyesi'ne devredilsin ve Efeler Belediyesi yüzme kursları için bu tesisi kullansın.

Aydın'ın büyükşehir olmasının üzerinden 10 yıl geçti ve 11. yılına girerken, AK Parti iktidarının 23. yılında Aydın'a yapılan spor tesisleri ise önceki dönem iktidarları ve belediyelere ait tesisler.

Ülkemizin birçok şehrinde, gerek belediyelerin gerekse Gençlik ve Spor Müdürlüklerinin yapmış olduğu kapalı spor salonları ve kapalı olimpik yüzme havuzları mevcut.

Aydın'da çok amaçlı 3-5 bin kişilik kapalı bir spor salonu ile kapalı ve açık olimpik yüzme havuzları ve 30-35 bin kişilik çok amaçlı bir stadyum neden yapılmıyor?

Türkiye'nin hiçbir şehrinde yeni stadyum yapılmadan eskisi yıkılmazken, hangi akıl Aydın'daki Adnan Menderes Stadyumu'nu yıktı?

Profesyonel futbol takımı olup stadyumu olmayan bir başka şehir var mı acaba?

Şehrimizin birçok hizmet eksiği bulunmasına rağmen, bu kadar sahipsiz ve bu kadar ilgisiz bir dönem yaşadığına şahit olmadık.

Aydın genelinde ulusal ve uluslararası yarışmalarda madalya alacak sporcular yetiştirmek, ancak modern, bakımlı ve nitelikli spor tesisleri ile mümkün olacağını hatırlatmak isterim.

Merkezi yönetim ile yerel yönetimlerin ortak akıl oluşturarak ihmal edilmiş hizmetleri çözüme kavuşturması çok mu zor?

Her zaman olduğu gibi takdir okuyucularındır.

Merkez sağda parti çok lider yok Makale: Merkez sağda parti çok lider yok