Aydın Ziraat Odası Başkanı Rıza Posacı, Aydın’ın tarım fuarı organizasyonuna ev sahipliği yapmasının kent ekonomisine büyük katkı yapacağını kaydetti.

Türkiye’nin birçok kentinde tarım fuarları yapılmasına rağmen tarım kenti olarak bilinen Aydın’da uzun yıllardır bir fuar organizasyonu yapılmadığına dikkat çeken Posacı, “Kentimiz her türlü ürünün rahatlıkla yetiştiği bir coğrafyaya sahip. Bu ürünlerin daha iyi işlenmesi ve pazarlanması için üreticilerimiz değişik kentlerde düzenlenen yurtiçi ve yurtdışı fuarları takip ediyor. Ancak tarım kenti olarak bilinmemize rağmen kentimizde uzun yıllardır bir fuar organizasyonu düzenlenmemiş. Yıllardır bir tarım fuarına ev sahipliği yapmamış olmanın eksikliğini hissediyoruz. Bu eksikliği gidermek ve kentimizde bir tarım fuarı düzenlenmesi için öncü olduk. Aydın Valiliği, Aydın Belediyesi ve sivil toplum kuruluşları bir araya gelerek kentimizde bir tarım fuarı yapılması yönünde karar alındı” dedi.

150 BİN ZİYARETÇİ BEKLENİYOR

Fuar kapsamında yaklaşık 150 bin ziyaretçinin kente geleceğini kaydeden Posacı, “Fuar 22-25 kasım tarihleri arasında ASTİM Organize Sanayi Bölgesi’ndeki Tekel depolarında düzenlenecek. 24 bin metrekare alanda kurulacak fuara yerli ve yabancı 400 firma katılacak. 3 gün sürecek fuarda 150 bine yakın ziyaretçi bekliyoruz. Fuar, üreticimiz açısından olduğu kadar kentimizin ekonomisinin gelişimi açısından da çok önemli. Ayrıca Aydın’ın ileride de tarım fuarlarına ev sahipliği yapması bakımından atılan bir adımdır” diye konuştu.

 

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png