Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre; Aydın İl Müftüsü Ömer Kocaoğul ve beraberindeki İmam-Hatip Lisesi idaresi, Koruma Derneği, Okul Aile Birliği, İlim -Yayma Cemiyeti, Ensar Vakfı ve Eğitim-Bir-Sen yöneticilerini kabul etti. Ziyarette Aydın merkez başta olmak üzere Aydın’ın ilçelerindeki İmam-Hatip Liselerinde ortaokul kısımlarının açılışları ile ilgili görüş alış-verişinde bulunuldu.

Toplantıda konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, ”İmam-Hatip orta kısımları Aydın merkez, Nazilli, Söke, Çine, Bozdoğan ve Karacasu da açıldı. Didim, Köşk ve Kuşadası’nda açılış çalışmaları devam ediyor. Aydın merkezde ise İmam-Hatip Ortaokulu Anadolu İmam-Hatip Lisesi bünyesinde başlayacaktır” dedi

İl Müftüsü Ömer Kocaoğul da, ”Bu yıl İmam-Hatip orta kısımları açılıyor. Okullarda seçmeli Kur’an-ı Kerim ve Siyer dersleri başlayacak. Bu çalışmaların hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Toplantıya katılan sivil toplum kuruluşları bu çalışmaların yürütülmesinde kendilerine düşen görevi yapmaya hazır olduklarını belirtti.

 

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png