Aydın’da Türkiye Kamu Sen ve Birleşik Kamu İş Konfederasyonlarına bağlı Sendikaların üyeleri, memurlara ek zam talep etti. PTT Merkez şubesi önünde bir araya gelen Türkiye Kamu Sen üyeleri memurlara ek zam taleplerine içeren mektupları Cumhurbaşkanı’na ve Maliye Bakanı’na gönderdiler.

MEMURLARI BİR ELİ YAĞDA BİR ELİ BAĞDA SANIYORLAR

Memur ve emeklilerin alım gücünün  yıldan yıla azaldığına dikkat çeken Kamu Sen Aydın İl Başkanı ve Türk Sağlık Sen Aydın Şube Başkanı Ahmet Bozkurt “ Enflasyon farkı  alım gücünde bir telafi içermiyor aksine geç kalmış bir mahsuplaşma ile memur maaşlarına reel anlamda sıfır zam yapıldığı tescil olduğu unutulmamalıdır.  Enflasyonun toplumsal toplumsalboyutdaki en olumsuz etkileri hiç kuşkusuz dar ve sabit gelirliler üzerinde görülmektedir. Memur ve emeklilerimiz alışveriş yapamaz, en temel ihtiyaçlarına dahi karşılayamaz olmuşlardır. Ama her ne hikmetse kamuoyunda sanki  memurların bir eli yağda bir eli bağdaymış gibi afaki memur maaşları dolaşmaktadır. Halbuki  kamuoyundaki rakamlar ile memurun eline geçen rakamlar arasında dağlar kadar fark vardır.” dedi.          

YETKİLİ SENDİKA TOPLU GÖRÜŞMELERDE BASİRETSİZ DAVRANDI

Toplu görüşmelerde  memur zamlarının yüzde 3 olarak belirlendiğne belirten Bozkurt  “Enflasyon farkı ile birlikte Kamu çalışanlarının çiddi anlamda hak kayıpları oldu. Toplu sözleşme sürecinde yetkilendirilmiş olan Konfederasyonun basiretsizliği nedeniyle Kamu çalışanları tamamıyla ezilmiş durumda.  Maaş kayıplarımız çok ciddi. Sayın Cumhurbaşkanımıza sayın Maliye Bakanımıza Türkiye Kamu Sen olarak sorunlarımıza, taleplerimize bir çağrıda bulunuyoruz, inşallah sesimize duyarlar” diye konuştu.