Türkiye Gençlik Birliği Aydın İl Başkanı Mehmet Babacan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutlamak amacıyla yapmış olduğu basın açıklamasında ‘’tüm Aydınlıları saat 17:00’de sevgi yoluna bekliyoruz’’ dedi.

Babacan, ‘’Yedi düveli dize getirdiğimiz Kurtuluş Savaşı’mızın ardından Cumhuriyetimizi ilan edeli 93 yıl oldu. Büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, yükselen genç nesle “Cumhuriyeti biz kurduk, onu devam ettirecek sizlersiniz” diye seslenmişti. O ses hala kulaklarımızda. O ses, 93 yıl geçse dahi Cumhuriyeti “devam ettirme” sorumluluğunu omuzlarımıza yüklüyor. Bugün, Mehmetçiğimizle, polisimizle, gencimizle, yaşlımızla, kadınımızla, erkeğimizle Türkiye’yi parçalamak isteyen “küresel efendilerin” kumandasındaki terör örgütlerine karşı, sınırlarımızın içinde ve dışında büyük bir savaş veriyoruz. Bir yanda şehirlerimizde bombalar patlatan, Mehmetçiğimize kurşun sıkan, ABD’nin kara kuvveti terör örgütü diğer yanda devletimizin her kademesinde yuvalanan ve vatan bütünlüğümüze kast eden ve geleceğimizi çalmaya kalkışan Fethullahçı Terör Örgütü var. Amaçları aynı! Cumhuriyetimizin kazandırdığı egemenliğimizi ellerimizden alıp, “büyük kuvvetlere” teslim etmek istiyorlar. Ancak kaybediyorlar! Şimdi görevimiz, yeniden tam bağımsız, demokratik, laik, halkçı ve çağdaş bir Atatürk Türkiye’si için Cumhuriyetimize sarılmaktır. Vatanımız ve geleceğimiz için Atatürkçü, vatansever gençlik Türk Bayraklarıyla ayağa kalkıyor! Yediden yetmişe bütün Aydınlıları 29 Ekim 2016 günü saat 17.00’de Sevgi Yolu’nda Cumhuriyet Buluşması’nda tek vücut olmaya çağırıyoruz’’ dedi.

VATAN PARTİSİ AYDIN İL BAŞKANI NE SÖYLEDİ?

Ayrıca Vatan Partisi Aydın İl Başkanı Emre Albayrak, parti üyeleriyle birlikte 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı konulu düzenledikleri basın açıklamalarında, Vatan Partisi'nin 29 Ekim kutlamaları kapsamında, Cumartesi günü saat 17'de Sevgi Yolu'nda 'Vatan ve Cumhuriyet Buluşması' düzenleyeceklerini, tüm Aydınlıları etkinliğe davet ettikleri ifade edildi. Türkiye'nin bir Vatan Savaşı sürecinden geçtiğini vurgulayan Albayrak şunları söyledi: "BAYRAMIMIZI BİRLİKTE KUTLAYALIM" ‘’Cumhuriyet geleceğimizdir. Vatan savaşımızı başarıya ulaştırmak, ülkemizi terör belasından kurtarmak ve bağımsız cumhuriyetimizi yeniden tesis etmek için ayırt etmeksizin tüm siyasi partileri, dernekleri, demokratik kitle örgütlerini, meslek odalarını ve sendikaları Türk bayrakları altında 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı birlikte kutlamaya çağırıyoruz. 29 Ekim Cumartesi günü saat 17.00’de tüm Aydınlıları Sevgi Yolu’nda "Cumhuriyet Buluşması"na davet ediyoruz ‘’ dedi.

CUMHURİYET KADINLARI AYDIN ŞUBESİ TEMSİLCİLERİ NE SÖYLEDİ?

Cumhuriyet Kadınları Aydın Şubesi ise yapmış oldukları basın açıklamasında ‘’29 Ekim Cumartesi günü saat 17 00 da Sevgi Yolunda buluşup coşkuyla bayramımızı kutlayacağız’’ denildi. Cumhuriyet Kadınları Aydın Şubesi tarafından yapılan açıklamada, Atalarımızın, işgalci Emperyalist Ülkelere karşı olağanüstü bir mücadele vererek kurduğu bu Cumhuriyeti korumak ve kollamak hepimizin birinci görevidir. Bizler Çanakkale de gözünü kırpmadan vatanı için toprağa düşen onbeşliklere, kurtuluş mücadelesinde ben kadınım görevim evimde oturmaktır demeyip mücadeleye omuz veren Şerife Bacılara, Kara Fatmalara, Çete Ayşelere, adını sayamayacağımız tüm kahramanlarımıza borçluyuz. Onların bize emaneti olan bu Cumhuriyeti de en iyi şekilde koruyacağız’’ denildi.