Belediye Başkanı Levent Tuncel’in başkanvekili olarak bıraktığı müteahhit Ersin Solmaz, hiçbir belediye personelinin imzası olmadan kendisinin ve yakınlarının üzerine kayıtlı inşaatlarına ‘yapı kullanım izni’ düzenlemesi gündeme bomba gibi düştü.

Söke Belediyesi’ndeki imza skandala CHP’li Ersin Solmaz’ın 6 Kasım 2019 tarihinde başkan vekilliği yaptığı tarihte imza attığı öğrenildi.

Başka bir toplantı için şehir dışına çıktığı öğrenilen Söke Belediye Başkanı CHP’li Levent Tuncel, Belediye Meclis Üyesi müteahhit Ersin Solmaz’ı başkanvekili olarak görevlendirdiği gün yaşanan bu olay Söke siyaset gündeminde tartışmaları beraberinde getirdi.

Bir günlüğüne Söke Belediye Başkanvekilliği görevini yürüten müteahhit Ersin Solmaz, aynı gün mesai bitimine kadar kendisine ve yakınlarına ait inşaatlara ‘yapı kullanım izni’ verdi.

Belediye personelinin imzası bile alınmadı!

Müteahhit Ersin Solmaz’ın imzaladığı yapı kullanım izni evraklarında binayı kontrol etmesi gereken belediye personelin imzasının olmadığı da ortaya çıktı. Söz konusu izin evraklarının üzerinde belgeyi tetkik eden ve onaylayanın Söke Belediye Meclis Üyesi Ersin Solmaz olarak göründü.

CHP’li Ersin Solmaz’ın alamadığı yapı kullanım izni için başkan vekilliği yaptığı tarihte harekete geçmesi de akıllara durgunluk veri.

Görevi kötüye kullandı!

3194 sayılı yasa kapsamında binaların oturma ruhsatı alabilmesi için yerinde inceleme şartı ve 3 belediye personelinin imzası gerekirken, Ersin Solmaz’ın kendi yaptığı inşaatlara verdiği oturma ruhsatlarında hiçbir belediye personelinin imzası bulunmaması dikkatleri çekti.

Öte yandan, Söke Belediye Başkanvekilliği görevini yaptığı 6 Kasım tarihinde kendi inşaatlarına ruhsat veren Belediye Meclis Üyesi müteahhit Ersin Solmaz’a belediyeden bir üst düzey bürokratın da göz yumduğu iddiaları ortaya atıldı.

Ersin Solmaz’ın başkanvekili olduğu gün izin verdiği kendi inşaatları şöyle:

06.11.2019 tarihli belge numarası 329 olan ruhsat onay kodu 40875395 Yamaç Mahallesinde 107 Ada 19 Parselde bulunan inşaat

06.11.2019 tarihli belge numarası 335 olan ruhsat onay kodu 51541373 Yenicami Mahallesi Mustafa Özşarlak Sokak 1129 Ada 9 parselde bulunan inşaat

06.11.2019 tarihli belge numarası 338 olan ruhsat onay kodu 30220677 Yenidoğan Mahallesi 76.Sokak 214 ada 5 parselde bulunan inşaat