Serkan Kulaksız, seçim öncesi Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel’in Kuşadası Deveciler Derneği’ne ziyarette bulunup oy istediğini aktardı.

Günel’in seçildiği takdirde görev alacağı 5 yıl süresince Deve Güreşi müsabakalarının devam edeceği sözünü verdiğini söyleyen Kulaksız, şimdilerde bu sözün yerine getirilmediğini her şeyin seçilene dek olduğunu söyledi.

Kulaksız, pandemi nedeniyle bir süredir yapılamayan güreş müsabakalarının bu yıl düzenlenmesi adına destek almak için Ömer Günel’e gittiklerinde “Güreş için benim yanıma gelmeyin, ben olduğum sürece Kuşadası’nda güreş yaptırmam” dediğini ve bir açıklama yapılmadığını aktardı.

Günel’in Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin ve diğer ilçelerde düzenlenen güreş müsabakalarına katıldığını aktaran Kulaksız, Günel’in ata sporumuz ve kültürel mirasımız olan deve güreşini Kuşadası ve çevresinde yok olmaya mahkûm ettiğini söyledi.

bu kültürün burada hayat bulmasını istiyoruz, burada çok büyük güreşler yapılıyordu, şu an güreş alanı beton yığınına dönmüş vaziyette, zamanında verilen tüm emekler çöp edildi” diyen Kulaksız kültürel mirasımıza sahip çıkılmasını ve verilen sözlerin tutulmasını istediğini aktardı.