Kuşadası’nda kendisini eski siyasetçi olarak tanıtan, CHP parti yöneticileri ile birlikte görüntülerini paylaşan Etem Mutlu, dolandırıcılıktan 6 yıl hapse çarptırıldı. 

Kuşadası Belediyesi’ne ait bazı işletmelerin ihalesini kazanma garantisi vererek 200 bin lira para aldığı ifade edilen Mutlu’nun daha önce de benzer suçlardan hüküm giydiği belirlendi.

Son dönemlerde Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel dahil, belediye başkan yardımcıları ve meclis üyeleriyle olan samimiyeti ile dikkat çeken Etem Mutlu ile ilgili dava Söke Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Mağdur S.Ş.’nin avukatının iddiasına göre Etem Mutlu, mülkiyeti Kuşadası Belediyesi’ne ait Güvercinada’daki bir işletme ile bir plajın kiralanması için aralıklarla 200 bin lira nakit para aldı. Ancak taahhütünü yerine getirmedi. Mağdur S.Ş., verdiği paraya geri isteyince, ikili arasında anlaşmazlık çıktı. Yaklaşık 5 yıl önce yaşandığı ifade edilen olay sonrasında taraflar arasında anlaşmazlık çıkınca, olay yargıya taşındı.

Zanlının  müvekkilini parti yöneticileri ile birlikte gösteren fotoğraflarla kandırdığını beyan davacı avukatı, Etem Mutlu’nun bu yöndeki paylaşımlarını da delil olarak sundu.

Söke Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen dava, 19 Ocak 2021 tarihinde karara bağlandı.

Etem Mutlu’nun katılmadığı davanın mahkeme heyeti, sanığın hakaret ve tehdit suçlarıyla birlikte dolandırıcılık suçunu da işlediğine hükmederek 6 yıl hapsine karar verdi.

Kararda, sanığın geçmişte de benzer suçlar işlediğine dikkat çekilerek ceza indirimi yapılmaması yolunda hüküm verdi.