Toplam 1540 kişiyle yapılan araştırma, Nazilli'nin mahallerinde 26 Haziran-4 Temmuz 2021 tarihinde gerçekleştirildi.

787 kadın ve 753 erkeğin katıldığı anketlerde 18 ila 65 yaş ve üzerine sorular yöneltildi.

Anketin güven aralığı 0,95 hata payı da yüzde +/-2,41 olarak hesaplandı.

GENEL OLARAK NAZİLLİ BELEDİYESİ'NİN HİZMET PERFORMANSI BAŞARILI

Ankete katılan vatandaşlardan yüzde 35,4'ü Nazilli Belediyesi'nin hizmet performansını başarılı, yüzde 20,2'si ise çok başarılı bulduğunu söyledi.

Ankette Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin hizmet performansı sorusuna ise yüzde 31,2 başarılı, yüzde 23,8 oranında da çok başarılı yanıtı verildi.

SORUN YOK DİYENLER ZİRVEDE

Ankete katılanların yüzde 36,2'si Nazilli'de sorun yok derken, sorun var diyenler de yol, altyapı-kanalizasyon ve otopark sorunlarına dikkat çekti.

KÜRŞAT ENGİN ÖZCAN'A DESTEK SÜRÜYOR

"Bu Pazar, Nazilli Belediye Başkanlığı seçimi olsa tekrar aday olması halinde oyunuzu Kürşat Engin Özcan’a verir misiniz" sorusuna evet diyenlerin oranı yüzde 55,4 çıkarken, hayır vermem diyenlerin oranı yüzde 36,9 oldu.

EN FAZLA BİLİNEN İSİM: HALUK ALICIK

Ankete katılanların yüzde 94'ü potansiyel aday olarak yüzde 94'le en çok tanıdığı isim Haluk Alıcık oldu. Alıcık'ı yüzde 41'le Gürdal Yüzügüler, yüzde 29,8'le Nuri Arslan, yüzde 23,8'le Serkan Sevim, yüzde 19,8'le Ünal Önal, yüzde 11,2 ile Mustafa Abak, yüzde 10,9'la Mert Öreroğlu, yüzde 6,7 ile Durmuş Kural ve yüzde 4,9'la Bülent Sayar takip etti.

MİLLET İTTİFAKI ÖNDE

"Bu Pazar Genel Seçim olsa oyunuzu hangi partiye ya da ittifaka verirsiniz?" sorusuna yanıt verenlerin oranı kararsız ve cevap vermeyenler orantısal olarak dağıtıldığında Cumhur İttifakı yüzde 33,8 olurken, Millet İttifakını tercih edeceğini söyleyenlerin oranı yüzde 53 oldu. HDP yüzde 5,1'de kaldı.

BELEDİYE BAŞKANLIĞINDA ADAY İSMİ ÖNEMLİ

"Bu Pazar Nazilli Belediye Başkanlığı Seçimi olsa oyunuzu hangi partiye ya da partinin adayına verirsiniz?" sorusuna yanıt verenlerin adayın da önemli olduğunu belirtti ve yüzde 41,8'i Cumhur İttifakı derken, yüzde 53,7'si Millet İttifakını işaret etti.

Aydınpost'un Türkiye Araştırmacılar Derneği (TÜAD) ve Avrupa Fikir ve Pazarlama Araştırmaları Derneği (ESOMAR) üyesi bağımsız bir araştırma şirketine hibrit yöntemle yaptırdığı anketin sonuçları şöyle: