BAZI KURUMLAR  SALGIN BAHANESİ İLE YATIRIMLARI DURDURDU 
Kovıd 19 salgını nedeniyle Germencik’te Muhtarların diğer kurumlar gibi yatışta olduğunu belirten Tay “ Bunun nedeni Kovıd 19 salgını. Tabi bu salgın nedeniyle hizmetlerin durmaması gerektiğini inanıyoruz. Maalesef bazı kurumlar bunu bahane ederek yatırımları iyice durdurdular. Köylerden Mahalleye dönüşen yerlerde ciddi sıkıntılar var. Bugün Belediyeler olsun diğer kurumlar olsun ciddi sıkıntılar içindeyiz. Bugün Nüfus Müdürlüğünde işlemi olan vatandaş çok mağdur, çünkü HES kodu uygulaması, E- Devlet üzerinden randevu alınması, bunu her vatandaş yapamıyor.  Bu ciddi bir sıkıntıdır.” dedi. 
 

AYDIN BŞB SANKİ BİZİ TERK ETTİ  
Aydın BŞB’de bir yetkiliye ulaşamadıklarını ifade eden Muhtar Tay “Aydın BŞB sanki bizi terk etti, daire başkanına ulaşamıyoruz, bir yetkiliye ulaşamıyoruz. Burada her ne kadar salgın nedeniyle bazı sıkıntılar olsa da bizler her zaman iletişim halinde olmalıyız. Bunu eleştirel anlamda söylemiyorum ama ciddi bir kopukluk var. Aydın BŞB burada patron, biz Aydın BŞB’den bu salgın döneminde su faturalarında indirim bekliyoruz. Salgın döneminde Aydın BŞB’nin kırsal bölgelere daha fazla eğilmesini bekliyoruz. Bu konularda Aydın BŞB’ye ulaşamıyoruz. En büyük sorunumuz bu.” diye konuştu. 
 

MUHALEFET MİLLETVEKİLLERİNİ HİÇ GÖRMÜYORUZ 
İktidar Milletvekillerinin sahaya hakim olmadığını savunan Muhtar Tay “ En son dört ay önce iktidar Milletvekilleri ile görüştüm. Muhalefet Milletvekillerin ise hiç görmüyoruz. Hayvancılıkla geçimini sağlayan çiftçilerimizin en büyük sıkıntısı yem fiyatları, girdi fiyatları çok yüksek. Kesime giden hayvanların bir çoğu dişi hayvanlar, bunların üretimde kalması gerekir. Geçen yıl 55 TL olan hayvan yemi bu yıl 145 TL burada Aydın BŞB’den destek bekliyoruz. Ege Et bir süre et fiyatlarını tuttu, burada Ege Et’’in hakkını ödeyemeyiz. Yem fiyatları konusunda  da ilgi bekliyoruz. Hayvancılık şu anda can çekişiyor.” dedi.
 

MHP DÖNEMİNDE AYDIN BŞB’DEN DAHA ÇOK HİZMET ALIYORDUK
Geçen dönem Milliyetçi Hareket Partisi Germencik Belediyesi'ni yönetirken Aydın BŞB’den daha fazla hizmet aldıklarını ifade eden Muhtar Tay “ Bana göre Aydın BŞB Germencik Belediyesini terk etti. İki belediye arasındaki  sıkıntı sadece onları etkiler, iki yıl sonra seçim geliyor. İki belediyede aynı partiden, yumruğu bir yere vurmaları gerekiyor. Kime ne anlatacak vatandaş. Bu durum hem Germencik  Belediyesi’ne hem Aydın BŞB’ye eksi yazar.” şeklinde konuştu.