Germencik Belediyesi'nin satışa çıkardığı 16 adet taşınmaz, meclis üyeleri arasında tartışmalara sebep oldu.

İyi Partili Meclis Üyesi Bülent Yeşil, "Bugün başkanlık makamınca imzalanıp encümene gönderilen 16 parça taşınmaz malın satışına karşı olduğumu ve bundan sonra hiçbir taşınmaz malın satışına evet demeyeceğimi Germencik halkının bilgisine sunarım saygılarımla" şeklinde paylaşım yaptı.

İyi Partili Meclis Üyesi Bülent Yeşil, "Biz 31 Mart yerel seçimleri öncesinde en çok savunduğumuz konu satan değil, alan olacağız dedik. Mal satmayacağız dedik. İlçenin belirli yerlerinde çiftliklerin, kenarda kullanılmayan, nerede olduğu belli olmayan yerler satılsın diye yetki verdik. Ömerbeyli'de en değerli yaklaşık 500 dönüm arazi satıldı. Büyük yerleri satmayalım diye yetki verdik. Büyük yerler satıldı. Şimdi de hem çalışan sayımız fazla, yine de 16 parsel yerin satışı sözkonusu. Ortaklar'da kreş olacak yere konuyu bağlamak istiyorlar. Germencik'in taşınmazlarının satılmasını istemiyorum. Bize açık olarak bilgi verilmiyor. Taşınmazlar çarçur edilmesin istiyoruz. Ben bir önceki dönemde alınan meclis kararının iptal edilmesini de önerdim. Çünkü biz halka satan belediye olmayacağız diye söz verdik" diye konuştu.

Öte yandan Bülent Yeşil'in sosyal medyadan paylaştığı mesajının altında belediye personellerinin yorum yapması da tartışmaları ilçede alevlendirdi.